Inför Sundsvalls DFF

Serieepilogen spelas mot Sundsvalls DFF på bortaplan. Vid seger slutar laget på en femteplats om Kungsbacka tappar poäng i sin match.

Robert Bergström inför matchen:

– Vi vill avsluta på bästa sätt och siktar givetvis på tre poäng.

Vad är du mest nöjd med under årets seriespel?

– Jag är nöjd med den utveckling vi har haft som lag generellt, men försvarsspelet får jag säga har fungerat bra under hela säsongen. Vi har släppt in lite mål och har, bortsett från Böljan-matchen (3-1) endast uddamålsförluster, vilket vittnar om att vi alltid varit med i matcherna. Sen om man analyserar hur vi har släppt in mål så är det en hel del enkla misstag i framför allt vår speluppbyggnad. Allt eftersom vi har utvecklat och blivit tryggare i vårt anfallsspel, har vi haft desto mindre “unforced errors” och färre insläppta mål. Sen har dessa misstag blivit kostsamma då vi haft svårt att förvalta de lägen vi skapat under säsongen.

Vad behöver utvecklas för att ta nästa kliv anser du?

– Jag tycker att vi är på god väg och har ett stort tålamod och tro på vår utveckling som lag. Vi behöver få kontinuitet i spelartruppen och kommer att starta från en helt annan nivå, än vad fallet var för ett år sedan. Sedan måste vi göra fler mål, generellt. Vi har tappat poäng i alldeles för många matcher där vi varit spelförande och skapat fler målchanser än motståndarna och det håller inte om man vill slåss om de översta två platserna, så enkelt är det.

F-19 laget vann SM-silver förra helgen. Hur ser du på deras möjligheter att slå sig in i A-laget?

– Vi har redan i år använt många yngre spelare och kommer att fortsätta med det framöver också, förutsatt att de är tillräckligt bra och att de visar på en stor vilja att utvecklas. Vi har under säsongen haft spelare på landslagsläger och matcher i egentligen alla årgångar och vi måste jobba så, både nu och i framtiden, att vi satsar på våra yngre spelare och låter dom växa med uppgiften.

Matchen i morgon har avspark kl 13.00.