Information från Umeå IK FF

Umeå IK FF står precis som många andra just nu inför en tuff och allvarlig situation. Vi arbetar hårt för att kunna upprätthålla verksamheten och vi är tacksamma för allas arbete och omtanke för varandra.

Vi följer förstås utvecklingen av coronaviruset och arbetar utifrån givna förutsättningar.
Att läget drabbar idrottsklubbar hårt är ett faktum. Läget för många idrottsklubbar i Sverige är mycket ansträngt och tycks förvärras i snabb takt. Står sporten stilla, står också våra intäkter stilla. För Umeå IK FF:s del innebär detta att våra samtliga arrangemang och publika aktiviteter inte går att genomföra. Flera av våra partners känner tveksamhet inför framtiden för såväl UIK som för sin egen verksamhet vilket ytterligare försvårar vår situation.
Samtidigt är det vår uppgift att stå beredda när den publika verksamheten kan återupptas, alltså fortsätta att träna på bästa möjliga sätt. Trots en väldigt svår ekonomisk situation.

Enligt beslut av Svenska fotbollsförbundet planeras seriestarten för OBOS Damallsvenskan som tidigast äga rum i slutet av maj eller början av juni. Samma tidsplan gäller även för våra juniorlag. I och med osäkerheten kring rådande situationen är vi förberedda att beslut kan komma att påverkas av utvecklingen i samhället.

Vi behöver samla gemensamma krafter för att ta oss igenom detta och med styrelse och kansli i täten jobbar vi nu fram olika tänkbara sätt att ersätta förlorade intäkter. Vi kommer att genomföra ett antal insatser och mer information om detta kommer nästa vecka.

Vi planerar för att korttidspermittera både spelare, ledare och kansli. Korttidspermittering innebär att löntagare går ned i tid (i stället för att sägas upp) men behåller sin lön. Företaget betalar en mindre del av lönen och staten den största delen.

Frågor eller funderingar:

Styrelseordförande Torbjörn Halvardsson, 070-341 05 95

Kansliet, Valle Anundsson, 070-358 52 52

Nu sätts vår kämpaglöd på verkligt prov. Det kommer att krävas att samtliga i och runt föreningen ger sitt allt för att bidra. Vi ska fixa det tillsammans! #medkämpe

 

Umeå IK FF