Johanna Nyman fortsätter i Umeå IK FF

Nu är det klart att Johanna Nyman, 24 år, väljer att fullfölja sitt kontrakt, 1+1 år, som hon skrev inför säsongen 2019. Därmed kommer hon att representera Umeå IK även 2020 i OBOS Damallsvenskan. Johanna har Sandåkerns SK som moderklubb och kom till UIK redan 2010, hon är alltså en av de mest erfarna och rutinerade spelarna i föreningen. I landslagssammanhang har Johanna spelat fem F17-landskamper och en F19.

Robert Bergström om Johanna Nyman:

– Johanna har haft ett tufft år utifrån den skada hon gick in i säsongen med, men får hon hålla sig skadefri och får kontinuitet i sin träning så kommer vi att se en väldigt skicklig spelare. Hon har en fin touch på bollen, en bra funktionell teknik och erfarenhet från OBOS Damallsvenskan med 36 spelade matcher på sitt konto.

Johanna Nyman om sitt val att fullfölja kontraktet:

– Jag var en av de spelare som var med då vi ramlade ur Damallsvenskan 2016. Att rätta till det har sedan dess varit min stora drivkraft. Jag är oerhört sugen på att, tillsammans med den starka grupp vi är, anta utmaningen att etablera UIK i OBOS Damallsvenskan igen. Personligen har 2019 varit ett år kantat av skador och jag ser fram emot att få en skadefri och hel försäsong. Det skulle ge mig de rätta förutsättningarna för att bidra med det jag är bäst på och allt det jag lärt mig under mina år i klubben.

Umeå IK FF