Kaptenen vill överraska igen

Poängen mot serieledande Rosengård gav eko i hela serien. Nu väntar serietvåan Göteborg och lagkaptenen Fanny Hjelm Rönnlund tror på nya poäng.

. Men det krävs ett riktigt hårt jobb från vår sida. Inga lag i den här serien är lätta, säger Fanny Hjelm Rönnlund inför lördagens möte på hemmaplan.

Fanny och alla andra i laget slet stenhårt mot Rosengård och hon poängterar att det krävs samma hårda jobb mot Göteborg.

– Jag var inte med nere i Göteborg men vet att de pressade oss hårt där och kommer säkert att försöka att göra det nu också, säger Fanny.

För henne och de övriga i hemmalaget gäller det att behålla kylan och spela sig förbi Göteborgs förmodat hårda press.

– Vi måste våga att spela vårt spel och det kommer att krävas en stark insats av oss nu igen för att vi ska hota Göteborg men vi vet att vi kan göra det om vi jobbar och spelar som vi ska.

Göteborg ligger tvåa i serien. En poäng efter Rosengård som laget knappade in på i den förra omgången tack vare UIK:s i mångas ögon överraskande poäng nere på Malmö IP. Riktigt hur laget kommer att formuleras är inte klart men Nikolina Lundin Lundström har varit krasslig och inte tränat under veckan. Klart är också att Sanna Kullberg som vilade senast åter är i träning.
Göteborg har i Pauline Hammarlund och Rebecka Blomquist två av seriens målfarligaste anfallare. Å andra sidan lyckades UIK hålla seriens två skyttedrottningar mållösa senast så…

– Vi måste fokusera på det vi ska göra och göra det bra hela tiden. Då kan vi ta poäng av alla lag i den här serien. Det gäller även Göteborg, slutar Fanny Hjelm Rönnlund.

Lagkaptenen som säger sig inte vara överraskad över sitt lags fina spel i damallsvenskan.
Däremot är hon stolt över vad laget ha presterat så här långt men inte nöjd.
Fanny och Laget i övrigt jagar nya poäng.

GUNNAR JOHNSSON