Kayla Braffet ny anfallare i Umeå IK FF

Nu är det klart att ytterforwarden Kayla Braffet väljer Umeå IK FF för säsongen 2020 vilket innebär att UIK ytterligare förstärker sitt anfallsspel inför återkomsten till OBOS Damallsvenskan. 30-åriga Kayla är uppvuxen på en farm utanför Chicago i norra USA och har bland annat spelat fotboll och studerat vid South Dakota State University. Till Sverige och Lidköpings FK kom Kayla inför säsongen 2018 för spel i Elitettan. Där spelade hon samtliga 26 matcher och gjorde 13 mål och en mängd assists. 2019 värvades hon till damallsvenska KIF Örebro och även där har hon under säsongen spelat samtliga matcher varav alla utom en från start. Kayla Braffet ansluter till Umeå IK FF i februari.

Robert Bergström om Kayla Braffet:

– 2018 var Kayla en av Elitettans absolut bästa offensiva spelare och sedan dess har vi följt henne noga. I Lidköping spelade hon oftast vänsterytter i deras 4-4-2. Hennes roll i år i KIF Örebro har varit mer defensiv som wingback. Jag tror hon kommer att passa in väldigt bra i vårt sätt att spela och kommer främst att konkurrera på en position som ytterforward. Hennes fart och spel en mot en kommer vi att få nytta av och hon kan spela på båda sidorna. Dessutom har hon redan samlat på sig bra erfarenhet från svensk elitfotboll så hennes startsträcka bör bli kort.

Några frågor till Kayla Braffet:

Vad tror du att du kommer att bidra med i UIK?

– Jag hoppas bidra med en min erfarenhet av spel på högsta nivån, min tävlingsinstinkt och min optimism på och utanför planen.

Vad var det som fick dig att välja Umeå IK FF?

– Efter flera samtal med Robert och andra i föreningen kände jag att Umeå IK FF kommer att vara bästa klubben för min fortsatta fotbollsutveckling. Klubben bygger vidare från tidigare fantastiska framgångar och lägger fokus på att få alla i och kring laget att växa, det känns väldigt bra för mig.

Bild: Svenskfotboll.se

 

 

Umeå IK FF