Klar seger i länsderbyt

Umeå IK vann med 4-1 mot Morön BK som gästade Umeå energi Arena under fredagskvällen. Lova Lundin gav hemmalaget ledningen efter 17 minuter, framspelad av Jasmin Nejati. UIK hade ett kraftigt spelövertag och närmast att utöka ledningen var Olivia Holm som avslutade precis utanför. Tio minuter in i den andra akten pricksköt Annina Wede in 2-0, efter fint förarbete från Sarah Mellouk. Därefter radar UIK upp målchanser med två klockrena ribbträffar från Wede och Lundin. Även Wilma Öhman är nära, men lyfter inspelet strax över mål. Med kvarten kvar driver nyss inbytte Emma Åberg Zingmark upp bollen från egen planhalva och kyligt placerar in 3-0 lågt vid bortre stolpen. Med åtta minuter kvar av matchen och från ingenstans, får Morön bollen till skänks vid en för svagt slagen hemåtpassning och 3-1 är ett faktum. Ebere Orji fullbordar slutresultatet till 4-1 i slutminuten efter assistans från Zabibu Nduwimana.

Robert Bergström om matchen:

– Tjejerna gör en bra match och jag tycker att detta var ett fint styrkebesked. Vi sitter ihop bra i vårt försvarsspel och har en fin offensiv där vi skapar mängder av målchanser i golden zone. Fyra mål framåt är bra, men nog borde vi ha gjort några mål till. Jag är väldigt nöjd med vår speluppbyggnad där vi tvingar Morön att löpa otroligt mycket och öppnar ytor för oss själva att spela i.