Klart med ny elitjuniortränare i Umeå IK FF

Edvin Erfanian blir ny tränare i Umeå IK FF elitjuniorlag F19. Han kommer närmast från ett motsvarande uppdrag i Umeå FC Akademi där han varit huvudansvarig säsongerna 2019 och 2020. Edvin kommer också att vara fotbollsinstruktör vid Umeå Elitidrottsgymnasium.

Ungdomsansvarige Andreas Bengtsson om rekryteringen av Edvin Erfanian:

– Vi är otroligt glada över att Edvin Erfanian blir ny tränare för våra äldre elitjuniorer. Edvin är välutbildad, har bra erfarenhet av att jobba med spelare som är på väg att ta sista steget för att nå elitnivå och är en väldigt modern tränare med ett intressant nytänk. Han stämmer helt enkelt fantastiskt bra in på den profil vi har sökt för jobbet och har dessutom fått mycket goda vitsord. Med Edvin får vi en tränarresurs som vi vet kommer att ge allt för att fortsätta utveckla våra duktiga och framgångsrika juniorer.

Edvin Erfanian om sitt nya tränar- och ledaruppdrag:

– Jag känner mig väldigt inspirerad och motiverad inför mitt nya ledaruppdrag, men även ett stort ansvar gentemot uppgiften att optimera möjligheterna för Umeås unga fotbollstalanger och ge dom de bästa förutsättningarna för att kunna bli framtida elitspelare. Jag tror starkt på Umeå IK:s koncept av att satsa på sin akademi för att bygga en stark framtid för föreningen.

Min uppfattning är att det finns väldigt mycket hjärta och vilja i klubben bland folket runtomkring som arbetar med UIK, bilden jag fått är att det är familjärt.

Min målsättning med uppdraget är att bidra till att Umeå IK FF lyckas nå framtida framgångar med framtidens fotbollsspelare från egna led.

Kort om Edvin Erfanian:

Edvin är 24 år och har en gedigen bakgrund som ledare och fotbollstränare. Utanför fotbollen har han under en tvåårsperiod varit projektledare för ”Ålidhem äger”, ett projekt för att ge barn och ungdomar ett aktivare föreningsliv främst inriktat mot idrott. Som fotbollstränare har han varit assisterande tränare i Umeå FC Akademi 2015-2016, därefter ansvarig för GUIF:s herrlag i div 3 och sedan januari 2019 huvudansvarig för Umeå FC Akademis division 2 lag. Han är UEFA A-utbildad, d v s näst högsta utbildningsnivån för fotbollstränare. Edvin har också erfarenhet som fotbollstränare vid Umeå Elitidrottsgymnasium.

 

 

För mer info:

Edvin Erfanian, tel 072-747 12 38

Andreas Bengtsson, tel 070-566 88 63

Umeå IK FF