Kryss mot AIK

UIK stod för en bra prestation i gårdagens match hemma mot AIK i Svenska cupens tredje omgång. Matchen slutade 1-1 efter att UIK tagit ledningen i minut 56. Ellen Schampi bjöd på ett mindre solomål när hon fintade bort två AIK-spelare och målvakten och satte bollen i mål. AIK hade därefter en bra period som också ledde till kvitteringen 1-1. En stolp-retur utnyttjades av gästernas Matilda Nildén.

Efter två raka förluster så var matchen en klar förbättring jämfört med tidigare och flera frågetecken rätades ut till utropstecken.

-Det här var ett stort kliv framåt mot de två tidigare matcherna. Stundtals tycker jag att vi är det bättre laget. I första halvlek känns det som att de är väldigt frustrerade och vi känner att vi har ett övertag, sen släpper vi in dem i matchen med lite onödiga bolltapp och sådär, men det var en jämn match, säger målskytten Ellen Schampi till VK.

Nu väntar träningsmatch borta mot Sunnanå SK på lördag.