Ledargruppen fortsätter med Umeå IK FF:s A-lag

Det kan inte nog betonas hur viktiga ledarna är i en idrottsförening och att kunna knyta till sig duktiga ledare är en förutsättning för bra verksamhet. Därför är det både viktigt och roligt att få meddela att fystränare Andreas Ågren, målvaktstränare Mikaela Jacobson och fysioterapeut Emil Flatholm fortsätter som ledare i Umeå IK FF:s A-lag.

Samuel Fagerholm:

–Jag har fått ett väldigt bra intryck av Andreas, Mikaela och Emil. De verkar alla vara otroligt engagerade och kunniga inom sina områden. Det känns verkligen inspirerande och tryggt att få jobba med så bra människor runt om sig. Precis som spelarna ska byggas till ett lag och fungera så ska även vi ledare göra det. Det krävs att alla har en kompetens att bidra med men framförallt en vilja att verka tillsammans och göra varandra bra med sina styrkor, just det känner jag att vi kommer att lyckas väldigt väl med. Jag upplever verkligen att vi kommer att kunna ge spelarna bästa möjliga förutsättningar med så bra resurser kring laget.

Mikaela Jacobson:

Det känns extremt roligt och motiverande att fortsätta resan med UIK. Jag har en stark tro på laget och känner mig väldigt inspirerad att fortsätta jobba med våra målvakter och deras utveckling

Emil Flatholm:

Det känns som en självklarhet för mig att stanna kvar säsongen 2021. Umeå IK är en klubb med stark profil som präglas av en professionell miljö både i och runtom laget. Tillsammans med övriga i det medicinska teamet ska jag ge spelarna såväl som ledarna bästa möjliga förutsättningar att under säsongen bibehålla en hög nivå och se till att vistelsen i Elitettan blir kortvarig.

Andreas Ågren om sin ledarroll i UIK:

– Det är väldigt kul att få fortsätta arbeta inom UIK, som ung var det min favoritklubb och jag känner en stolthet varje gång jag tar på mig träningskläderna. Jag har haft några samtal med Samuel och vi delar mycket av synen på människan och jag ser fram emot att jobba nära honom, Andre Ghanbari och övriga ledare och spelare.

-I mitt arbete som går ut på att hålla spelare på planen och utveckla deras fotbollsfysiska egenskaper är det så mycket som påverkar utifrån deras förutsättningar runt om i livet och på planen. Det är en härlig utmaning att se till helheten kring spelarna för att skapa så goda förutsättningar det går för var och en. Det kommer bli riktigt roligt att vara med i det här teamet och jag ser fram emot att vi drar igång träningarna igen.

Umeå IK FF