Lisa Björk, supertalangen i UIK som tar steget från F19 till A

16-åriga Lisa Björk är ännu en supertalang i Umeå IK FF som tar steget från F19 till A-laget. Vi är otroligt glada att nu ha signerat ett 3-årigt avtal och ska göra allt vi kan för att Lisa ska nå sina drömmar om en framgångsrik fotbollskarriär. Tillsammans med våra duktiga ledare får nu Lisa möjligheten att under de närmsta åren fortsätta utvecklas i trygg hemmamiljö.

Samuel Fagerholm:

– Det finns många talangfulla spelare från de egna leden i UIK och det är något vi vill ta tillvara på. Därför är det roligt att vi kommit överens med Lisa om att fortsätta hennes utbildning med oss. Lisa besitter en stor potential och nu får vi möjlighet att hjälpa henne att över tid uppfylla sina mål. Hennes främsta egenskaper just nu är hur hon kan göra sig spelarbar mellan motståndarnas försvarslinjer och också hantera bollen där i trånga ytor. Jag tror att vi redan i år kan få se Lisa nyttja dessa egenskaper i Elitettan, men vi måste förstås vara tålmodiga och förstå att en ung spelare som hon behöver få tid och utrymme utvecklas.

Lisa Björk:

– Jag är väldigt glad över kontraktet och det känns roligt att träna och spela i Umeå IK FF kommande år. Jag ser fram emot 2021 och hoppas på en bra säsong för oss i Elitettan

Kort om Lisa Björk:

– Lisa Björk, född 2004, har Umedalens IF som moderklubb. I UIF har hon fått sin tidiga fotbollsfostran men också spelat 4 matcher i div II där hon på dessa matcher hann med att göra 7 mål! Till UIK kom Lisa 2019 och hon spelat med F19-laget. I år har hon också ingått i A-lagets träningsgrupp. Hon åkte med F17-laget till Göteborg och spelade SM-finalen för F17, en match som UIK vann med 3-1. Det avgörande målet på tilläggstid tillkom efter att Lisa med en briljant djupledspassning frispelat Monica Jusu Bah. Lisa har också spelt två matcher med F17-landslaget. I höstas började Lisa på NIU, ”fotbollsgymnasiet”, på Maja Beskowskolan.

Umeå IK FF