Lisa Björk tar sig an nya utmaningar

18-åriga Lisa Björk med fyra säsonger i UIK och dem två senaste med en fast plats i A-laget har tagit beslutet att ta sig an nya utmaningar. Lisa har under 2021 och 2022 gjort 47 matcher med A-laget och stått för 17 mål. Hon gjorde hela 14 mål under den fantastiska säsongen i Elitettan 2021.

Lisa, berätta om dina år i Umeå IK:

-Jag kom till klubben redan när jag var 14 år och började spela med F19-laget som jag spelade för i två år. Sedan fick jag kliva upp till A-laget på riktigt inför förra säsongen i Elitettan. Det har varit en rolig resa från att spela i juniorlagen till att spela i OBOS Damallsvenskan. Jag har också träffat så många fina människor under dessa år så jag uppskattar verkligen tiden i UIK.

Vad är dina bästa och starkare minnen i klubben?

-Jag har många fina minnen från dessa år, bland annat SM-guld med F17 och F19 men det häftigaste var nog uppgången till OBOS Damallsvenskan förra året.

Vad vill du skicka med för hälsning till dina fans och medlemmar i UIK?

-Tack till alla som har stöttar oss! Det har varit så kul att spela framför alla UIK-supportrar!

UIK önskar Lisa Björk all lycka i hennes nästa klubb och i hennes fortsatta utveckling.

Umeå IK FF