Lisa Dahlkvist klar för säsongen 2022

Lisa Dahlkvist, årets försvarare och årets MVP i Elitettan, väljer att fortsätta med Umeå IK FF även över säsongen 2022! Lisa blir därmed en av de mest rutinerade och mest meriterade spelarna i OBOS Damallsvenskan kommande året och en oerhört viktig kugge i det gulsvarta maskineriet inför comebacken på högsta nivå.

Huvudtränare Samuel Fagerholm om betydelsen av att Lisa Dahlkvist fortsätter:

– Det känns förstås väldigt bra att Lisa väljer att fortsätta med oss i UIK. Hon har varit instrumental för vår prestation i år och var seriens bästa spelare från sin mittbacksposition. Hon kommer att vara väldigt viktigt för laget kommande säsong i OBOS Damallsvenskan med sin kvalité på planen men också ovärderlig med sitt sätt att leda och stötta spelarna i laget.

Lisa Dahlkvist om sin fortsättning i UIK:

– Det känns fantastiskt roligt att klubben kom fram till en lösning som möjliggör att jag kan fortsätta spela fotboll. Jag är tacksam över klubbens jobb och deras intresse för att få min vardag att gå ihop.

– Jag ser mycket fram emot säsongen i OBOS Damallsvenskan där min roll i laget kommer att bli än viktigare för att leda laget mot kommande utmaningar och nya framgångar. De unga och talangfulla spelarna i UIK har visat prov på en vinnarmentalitet som jag tror blir en bidragande faktor till bra resultat även i OBOS Damallsvenskan. Vi ses igen Umeå!

Kort om Lisa Dahlkvist:

Lisa Dahlkvist, med moderklubb Adolfsbergs IK i Örebro, kom till UIK första gången redan 2006 som talangfull 18-åring från KIF Örebro. Då hade hon med sig erfarenheter från U17-, U19- och U23-landslagen. 2008 tog hon plats i A-landslaget och har gjort imponerande 134 A-landskamper. Lisa lämnade UIK inför säsongen 2010 för spel i Kopparbergs Göteborg FC och har efter Göteborgstiden även spelat med Tyresö FF, Avaldsnes IL i Norge, Paris Saint-Germain i Frankrike, KIF Örebro och Eskilstuna United DFF.

Inför säsongen 2020 återkom Lisa Dahlkvist till Umeå IK FF och nu, säsongen 2022, får vi än en gång njuta av 34-åringen på Umeå Energi Arena. Lisa gör därmed sin 7:e säsong i UIK. Till vardags utbildar sig Lisa till polis vid Polishögskolan i Umeå där hon påbörjar sitt andra studieår i januari. Hon har också UEFA B tränarutbildning samt erfarenhet som ungdoms- och juniortränare.

 

 

Umeå IK FF