Lova Lundin förlänger med Umeå IK FF

Lova Lundin har haft en framgångsrik säsong i Elitettan med Umeå IK FF och vann klubbens interna skytteliga med 15 gjorda mål. Nu väljer Lova att följa med laget upp i OBOS Damallsvenskan. Umeå IK FF är mycket glada över att klubbens skyttedrottning väljer att förlänga sitt kontrakt med ytterligare 2 år.

Sin unga ålder till trots är Lova en av de spelare i klubben som redan spelat på allsvensk nivå. 21-åringen från Borlänge har Ornäs BK som moderklubb, och gick sedan vidare till Torsängs IF och därefter Kvarnsvedens IK där hon spelat i F19, Elitettan och säsongerna 2016-2017 även i Damallsvenskan. Lova anslöt till Umeå IK FF hösten 2018 i samband med att hon påbörjade sina studier på Umeå universitets läkarlinje.

Så här säger Lova Lundin själv om varför hon väljer UIK:

– Det ska bli kul att få fortsätta resan med detta lag i allsvenskan. Vi har byggt upp något väldigt bra från grunden och det ska bli spännande att se hur vi står oss mot de bästa lagen i landet kommande säsong. Jag har utvecklats väldigt mycket som spelare de senaste säsongerna som jag tillhört UIK och jag ser stora möjligheter att fortsätta göra det här. Sedan har jag möjligheten att kombinera elitidrott med studier här i Umeå, vilket för mig personligen är en viktig del.

Huvudtränare Robert Bergström har bara gott att säga om Lova:

– Lova har haft en mycket bra utveckling under året. Hon har varit skoningslös i straffområdet och gjort några väldigt viktiga mål för oss. Hon är en lagspelare som gör omgivningen bättre och jag ser fortsatt stor utvecklingspotential i henne då hon är både ambitiös och målmedveten.

Umeå IK FF