Malin Moström inför futsal-säsongen

Dags att sparka i gång årets Futsal-säsong. UIK gör hemmapremiär nu på söndag 4/11 när Flurkmark står för motståndet.
Precis som i fjol är Malin Moström lagkapten och hon säger så här inför starten i år:

-Vi har tränat under ett par veckor men hur väl förberedd vi är får utvisas på seriepremiären.

UIK gjorde en fin fjolårssäsong med idel vinster i serien och hela 57 mål framåt på sju matcher innan man i slutspelet ställdes mot tufft motstånd i Lindahl FF där det blev förlust. Lindahl FF gick senare till final där man förlorade mot Falcao Futsal Club från Stockholm som därmed blev svenska mästare.

-Jag tycker att det gick över förväntan förra säsongen. Tror dock att det kan bli lite tuffare i år men förhoppningsvis tar vi oss vidare till slutspel. För oss är detta ett roligt tillfälle att träffas och vi älskar ju alla att spela fotboll.

Hur ser truppen ut inför den här säsongen?

-Ja det är i stort sett samma trupp, dock har vi även i år en väldigt tunn trupp men kommer att förstärkas av F-19 spelare. Joanna Granström är tillbaka efter skada, Sofia Eriksson gör ”debut” samt Anna Södermark. Förhoppningsvis dyker kanske några ytterligare namn upp. Maria Nordbrandt och Emmelie Konradsson är inte med jämfört med i fjol.

Vad är det bästa med Futsal?

-Futsal för mig är teknik, fart och framförallt taktik vilket kan vara en utmaning men det är väldigt roligt att spela och jag tycker det är en sport som är rolig att titta på.

7 av 10 årets seriematcher går på Umeå Energi Arena Vatten.

-Blir nästan som en hemmaplan då det ligger på Gammlia, avslutar Malin Moström.

Premiär på söndag alltså. Välkomna till UEA Vatten, avspark 13.00! Fri entré!

%d bloggare gillar detta: