Målkalas i Bollstanäs

Det blev allt annat än en tillknäppt tillställning i lördags när Umeå IK bortaspelade mot Bollstanäs. Efter sex raka vinster och en förlust i bagaget var planen att studsa tillbaka i vinnarspåret igen. Och det skulle lyckas, men det var en riktig berg och dalbana som ledde fram till segern. Första halvlek bjöd på hela sju mål och det kunde varit fler. En 3-1 ledning förvandlades snabbt till 3-3 innan UIK återtog ledningen. UIK hade ledningen i halvtid med 4-3 efter mål av Alma Davis, Sofia Määttä, Alma Nygren och Inez Amcoff.

Dem ca 200 åskådarna som fanns på plats på Bollstanäs IP denna soliga helgdag fick i andra halvlek se UIK öka på till 5-3 efter ett nickmål av Alma Davis. Det var Almas femte mål för säsongen och med det så är hon delad trea i skytteligan i Elitettan.

Bollstanäs skulle dock inte ge sig och det blev en reducering på frispark på övertid. Slutsignalen ljöd kort därefter och vi kan konstatera att med hjärtat i halsgropen för alla UIK-fans så blev det till sist tre härliga poäng efter en något märklig men underhållande match.

UIK befäster sin andra plats och är en poäng bakom ettan Alingsås som kryssade mot Eskilstuna. På tredje plats är Malmö FF med fem poäng upp till UIK. Nu är det landslagsuppehåll vilket gör att kommande helg är spelledig. Nästa match är hemma mot Mallbackens IF lördag 8 juni kl 13.00.

Bild: Arkivbild från Umeå energi arena tidigare i vår

 

Umeå IK FF