Matchrapport Team TG-Umeå IK 0-4

Umeå IK vann derbyt mot Team TG komfortabelt efter att samtliga fyra mål gjordes under den andra halvleken. Med tre träffar i virket och andra öppna målchanser borde segern i ärlighetens namn varit större.

Tränare Robert Bergström om matchen:
– Vi gör en OK första halvlek och har en tålmodig speluppbyggnad och kombinerar ganska bra centralt, vilket var ett av målen med matchen. Dock tycker jag att vi hotar alldeles för lite i djupled. I försvarsspelet så släpper vi inte till några målchanser, men tycker att vi startar för sent i vissa press-situationer och är inte tillräckligt aggressiva. Både djupledsspelet och ett aggressivare försvarsspel förbättrades till den andra halvan och allt eftersom motståndarna tröttnade så kunde vi skörda frukten av detta. Jag tycker även att TG spelar en positiv fotboll och önskar de all lycka i årets seriespel.

Någon spelare som förtjänar extra beröm?
– Vårt centrala mittfält tuggar på bra och där har vi bra konkurrens och valmöjligheter med lite olika spelartyper. Lägg till Emma Åberg-Zingmark som är riktigt på gång och Wilma Öhman som varit på landslagsläger, så ser det bra ut. Också roligt att Sanna Kullberg kommit tillbaka från skada och presterar på den höga nivån så här snabbt. Alla förtjänar dock beröm för att man går in till matchen med en ödmjukhet och en vilja att utveckla delar i vårt spel trots de yttre förutsättningarna.

Målskyttar: Zabibu Nduwimana 2, Elin Nilsson 1, självmål

Startelva: 3-5-2

Elin Ernerstedt

Linnea Lindström (ut 60)
Sanna Kullberg
Rachel Bloznalis

Elin Kristiansson (ut 75)
Madeleine Norberg
Fanny Hjelm (ut 45)
Wilma Carlsson
Maya Hulinder (ut 45)

Zabibu Nduwimana
Elin Nilsson (ut 55)

Avbytare:
Wilma Jonsson, mv
Nikolina Lundin Lundström (in 45, ut 71)
Johanna Nyman (45)
Annina Wede (55)
Jasmin Nejati (60)
Patricia Träsk (71)
Monica Hagström (75)

%d bloggare gillar detta: