Matchrapport Umeå IK-AIK 1-1

Det blev en matchbild som präglades av stormvindarna som låg över Umeå energi Arena. UIK var bättre i den första halvleken, medan det jämnades ut i den andra när AIK hade vinden i ryggen.

UIK hade en del riktigt bra lägen att göra ytterligare mål, med två träffar i virket och missade öppna lägen. Även AIK stack upp och skapade lite oreda.

Kommentar från tränare Robert Bergström:
– Vi tar en poäng, även om vi kanske hade kunnat få med oss alla tre. Det var svårspelat och passningsspelet var undermåligt i vissa perioder. Vi tog lite för lång tid på oss i spelvändningarna och fick inte det flyt vi hoppats på i vårt anfallsspel. Bortsett från det så skapar vi ändå lägen för ett segermål.

Hur ser du på bytena?
– Johanna (Nyman) var ett planerat byte då hon kommit tillbaka från skada och inte kan spela 90 minuter ännu. Elin (Kristiansson) fick göra debut och hon kommer att bli bättre allt eftersom vi får tid att jobba med henne. Maya (Hulinder) har sett väldigt stark ut på träningarna och var en av de bästa på planen i Svenska Cupen i torsdags. Annina (Wede) har lite överbelastningsproblem och Madde (Norberg) fick komma in och avlasta på ett bra sätt. Hon är nära att avgöra matchen.

Spelarkritik?
– Fanny (Hjelm) och Wilma (Öhman) leder laget från det centrala mittfältet och är väldigt starka idag. Emma (Kullberg) har gjort en bra vecka på sin mittbacksposition.

Överlag så kan vi se tillbaka på en framgångsrik, men intensiv vecka. Tre matcher på sex dagar. Fyra poäng mot topplag och avancemang i svenska cupen. På måndag börjar förberedelserna inför Böljan på fredag.

Umeå IK FF