Matchrapport Uppsala-Umeå IK 1-1

UIK fick en mardrömsöppning på matchen när Uppsala gjorde mål redan efter en minut på frispark. Matchen var jämn inledningsvis, innan UIK tog över efter en kvart och har ett stort spelövertag. Närmast mål är man på några inspel och hörnor där Emma Kullberg når högst och har en bra position för en kvittering.

I den andra halvleken blir spelövertaget än mer markant och man skapar också betydligt fler målchanser. 1-1 kommer en kvart in i andra halvlek där Selina Henriksson hittar in med ett fint inspel som styrs i eget mål. Madeleine Norberg skjuter bollen i ribban efter ett långt anfall och Orji Ebere missar några riktigt bra lägen så matchen slutar med delad pott och 1-1, då bollen inte ville in i mål.

Tränare Robert Bergström:
– Vi får värsta tänkbara start, men blir inte allt för nedslagna och kontrollerar den första halvleken med ett bra bollinnehav och ett gott försvarsarbete. I den andra halvleken är vi riktigt bra i långa stunder och 1-1 känns som två förlorade poäng. Vi tar med vår prestation och blickar framåt mot Piteå IF i svenska cupen.

Laget från start:

Tove Enblom

Elin Kristiansson
Emma Kullberg
Sara Nordin
Maya Hulinder (ut 65)

Selina Henriksson
Madeleine Norberg
Fanny Hjelm (ut 75)
Wilma Öhman

Zabibu Nduwimana
Orji Ebere

Avbytare:

Agnes Granberg
Jasmin Nejati
Nikolina Lundin Lundström (65)
Johanna Nyman (75)
Heléne Schjelderup

Umeå IK FF