Meriterat och talangfullt nyförvärv till Umeå IK

Umeå IK har i dagarna gjort klart med Kvarnsvedens IK:s forwardstalang Lova Lundin. Trots sin unga ålder (fyller 20 år under hösten) har hon redan samlat på sig en hel del erfarenhet med spel i Allsvenskan under två säsonger samt årets säsong i Elitettan där hon varit en framstående spelare och lagets näst bästa målskytt.

Lundin ansluter till laget omgående och beräknas vara spelklar till hemmamatchen mot Västerås BK 30 kommande helg.

Lova Lundin om övergången:

-Det ska bli jättespännande att representera Umeå IK som är en anrik förening med en tydlig spelidé och tillsammans med en ung och spännande spelartrupp tror jag att det kan bli hur bra som helst. När jag var liten följde jag klubbens framfart och de framgångar man hade, men sedan gillar jag dagens lag och deras fartfyllda sätt att spela fotboll på, vilket jag tror kommer att passa mig bra.

Vem är då Lova Lundin och vad kommer hon att bidra med?

-Jag skulle säga att jag är en väldigt fysisk och kraftfull spelare som är bra i boxen och tuff i närkamperna. När jag inte spelar fotboll så spenderar jag mycket tid med familjen, min pojkvän och vänner. Jag tycker också mycket om att laga mat. Nu till hösten börjar jag att plugga till läkare och det har jag drömt om sedan jag var liten och att få kombinera det med elitfotboll i Umeå IK blir optimalt.

Robert Bergström om övergången:

-I Lova (Lundin) får vi en ung utvecklingsbar spelare som redan har skaffat sig mycket erfarenhet från spel i Allsvenskan och Elitettan. Hon har en bra fysik, är duktig på att binda bollen och är ett ständigt hot i straffområdet. Hon kommer att komplettera vår forwardsuppsättning på ett mycket bra sätt. Jag vill också rikta ett tack till Kvarnsvedens IK som har varit en del i hennes utveckling och samarbetat bra under denna övergång.

Lova Lundin har skrivit under ett avtal som gäller över säsongen 2019.

Foto: Ruben Lamer