Missa inte Norrlandsderby på måndagkväll

Ja, nu på måndagkväll blir det härlig match på Umeå energi arena när kollegorna från norr Piteå IF gästar Umeå. Ett Piteå som så här långt har spelat in 30 poäng på 19 matcher i OBOS Damallsvenskan, det ger dem i skrivande stund en 8.e plats i tabellen. Ett Piteå som har lyft sig rejält efter fjolåret då man slutade på näst sista plats. Piteå spelade i onsdags i cupen i Umeå, då mot Team TG, och segrade med 3-0.

För UIK.s del så blev det äntligen en seger när vi i cupen slog Sundsvall med 6-0. Förhoppningsvis en perfekt match att ha i kropp och knopp inför måndag. UIK slog Piteå i en träningsmatch i augusti på bortaplan med 2-0, så visst går vi in i matchen med en bra känsla.

UIK är på 12.e plats i tabellen, med andra ord på den “negativa” kvalplatsen. BP och AIK flåsar i nacken med en poäng bakom. I helgen ställs BP hemma mot Djurgården och AIK åker till Örebro för bortamatch mot KIF. Mycket viktiga poäng på spel i denna 20.e omgång.

UIK-Piteå har avspark kl 19.00 och vi öppnar entrén kl 18.00. Till denna match är det GRATIS inträde för alla elever och lärare på Prolympia. I halvtid blir det dubbla knattematcher. Dessutom lottar vi ut en gratis plats i Vinterakademin (Tjejer födda 2008-2013).
Det enda som krävs: Se till att vara på plats på arenan på matchen. Alla tjejer födda 2008-2013 får en GRATIS lott vid lotteribordet nära entrén. Under andra halvlek drar vi en lycklig vinnare. Och så klart kommer det finnas hamburgare, korv, kaffe och annat att inhandla före och under matchens gång.

Köp biljett: https://umeaik.ebiljett.nu/

Välkomna på måndag!

Umeå IK FF