Nu måste det bli utdelning

Spelet har blivit bättre och bättre. Laget har klarat av att spela sig ur motståndarnas press och sedan själva bygga upp spel.
Felet är bara ett, det har inte blivit mål framåt. Nu måste laget börja få utdelning.

– Vi får inte fastna i att vi spelar bra men inte gör må. Vi måste jobba oss ur det här, men utan att bli skärrade och oroliga, säger Umeå IK:s tränare Samuel Fagerholm.
Som nykomling i damallsvenskan förstod alla, både ledare och spelare, att det inte skulle gå lika lätt som i elitettan.
Till att början med hade man också en hel besvär när motståndarna pressade högt.

– Det tycker jag att vi har arbetat oss ur. Nu klarar vi av att lösa upp och spela oss ur motståndarnas press.

De senaste två matcherna, mot Rosengård och Djurgården, har UIK hållit spelet väl uppe och även varit spelförande långa stunder.
Ändå har matcherna i båda fallen slutat med seger för motståndarna med klara 3-0. Siffror som Samuel Fagerholm inte alls tycker motsvarar spelfördelningen eller ens skapade målchanser.

– Motståndarna har varit effektiva samtidigt som vi inte har varit effektiva när vi spelat oss fram till chanser, menar Samuel Fagerholm.
Samtidigt som det egna laget måste bli bättre på att utnyttja de chanser som skapas så vill Fagerholm också att laget ska kunna hålla kvar anfallen längre och skapa mer tryck mot motståndarnas mål.

– Vi har jobbat och anpassat oss bra på att hantera motståndarnas press och klarat av att spela oss ur många situationer. Nu känns det som vi kan klara av och våga gå tuffare framåt också, vi har varit med rent spelmässigt i varje match men inte fått den utdelning i mål och poäng som vi tycker oss ha förtjänat, säger UIK-tränaren.

Nu väntar Eskilstuna, ett topplag som börjat serien starkt.

– Vi gör troligen några ändringar i laget inför söndagens match men vilka ändringar vi gör bestämmer vi internt, slutar Samuel Fagerholm.
UIK möter Eskilstuna på Umeå Energi arena Sol på söndag klockan 15.00.

Förköp kan du fixa här: http://www.umeaik.ebiljett.nu

GUNNAR JOHNSSON

Umeå IK FF