Nytt avtal klart mellan Jasmin Nejati och Umeå IK

Jasmin Nejati, 25 år, är överens med Umeå IK FF om ett nytt 2-årigt avtal. Jasmin, som även studerar till sjuksköterska, har Ersboda SK som moderförening. Från Umedalens IF i div II kom Jasmin 2011 till UIK:s F17-lag och därefter snabbt vidare till F19-laget och A-laget där hon redan samma år fick göra debut. Sitt riktiga genombrott i UIK:s damallsvenska lag fick Jasmin 2013 som 19-åring då hon spelade 13 matcher. Efter några skadefyllda år har hon haft 2 riktigt starka säsonger 2018 och 2019 som nu kröns med en comeback i OBOS Damallsvenskan för Jasmins del. Den löpstarka ytterbacken kan även räkna in 2 F17-landskamper och 2 matcher i F19-landslaget.

Huvudtränare Robert Bergström:

– Jasmin har hållit en hög lägstanivå genom hela seriespelet och tagit ett stort kliv i sin utveckling mycket tack vare att hon att fått vara skadefri och fått kontinuitet i sin träning. Jag tycker att hon behärskar alla spelets skeden på ett bra sätt, vilket är viktigt som ytterback i vårt spelsystem.

Jasmin Nejati:

– Jag trivs väldigt bra i laget och det känns självklart för mig att stanna kvar i UIK efter den här fantastiska säsongen. Vi har en bra grund i laget och det känns som en spännande utmaning att få bygga vidare på det som vi har byggt upp och att fortsätta utvecklas som individ, lag och förening i OBOS Damallsvenskan.

Umeå IK FF