Olivia Holm stannar i UIK

Nu väljer 23-åriga Olivia Holm att spela vidare med Umeå IK FF. Olivia började sin fotbollsbana i Burträsk FF och efter flytt till Skellefteå blev det spel i Sunnanå SK i både Damallsvenskan, Elitettan och div 1. Säsongen 2017 spelade Oliva för Mallbackens IF Sunne innan hemlängtan gjorde att hon återvände till Skellefteå och Moröns SK. Från Morön tog så Oliva steget till UIK inför årets säsong och nu följer vår kämpastarka mittfältare med oss upp till OBOS Damallsvenskan. Utanför fotbollen har Olivia precis påbörjat en 4-årig lärarutbildning vid Umeå universitet.

Olivia Holm:

– För mig kändes det självklart att fortsätta den här resan med UIK till damallsvenskan. Jag trivs bra med både spelare, ledare och allt runtomkring. Jag känner även att jag är på en plats där jag själv kan utvecklas som fotbollsspelare och ser fram emot att fortsätta spela för en så seriös förening som UIK.

Huvudtränare Robert Bergström:

– Olivia har gått från klarhet till klarhet i år och varit en stark bidragande orsak till lagets framgångar. Hennes duellspel, attityd och huvudspel har varit väldigt värdefullt för laget i såväl träning som match

Umeå IK FF