Orji Ebere återvänder till Umeå IK

Den nigerianska landslagsspelaren Orji Ebere återvänder till Umeå IK efter en säsong i Mallbackens IF där hon gjorde 12 mål för värmländskorna. Ebere spelade för Umeå IK under hösten 2017 och gjorde då 7 mål på 9 matcher, varav två mot Piteå IF i svenska cupen. Hon har i dagarna avslutat ett landslagsläger för Nigeria i det afrikanska mästerskapet. Ett Nigeria som tränas av Thomas Dennerby och som lovordar hennes insatser. Avtalet sträcker sig över två år och Ebere ansluter till Umeå och laget den 7 januari.

Orji Ebere:

-Jag är så lycklig över möjligheten att få komma tillbaka till Umeå IK. Det känns underbart då jag trivdes så bra senast och jag kan inte vänta på att få träffa tränarna och spelartruppen igen. Jag hoppas och tror att vi kommer få ett framgångsrikt 2019.

Robert Bergström:

-Ebere har kvalitéer som kommer att komplettera vår forwardsuppsättning på ett väldigt bra sätt. Hon har en bra funktionell teknik, är duktig på att binda bollen och att sätta medspelarna i spel. Dessutom är hon en bra avslutare och gjorde det väldigt bra när hon var här förra hösten.

Umeå IK vill slutligen rikta ett stort tack för ett givande samarbete till Lisa Ek och Connect Management Group.

%d bloggare gillar detta: