Rosa Herreros starkt nyförvärv i Umeå IK FF

Rosa Maria Herreros Ossorio, så heter det första nyförvärvet som Umeå IK FF kan presentera inför nästa säsong. Hon blir en ny stark offensiv kraft i vårt Elitettanlag och kommer närmast från Finska ligamästarna Åland United.

Kort om Rosa Herreros:

Rosa är född 1992 i Palma de Mallorca. Upp till 14 års ålder spelade hon fotboll med pojkar innan hon fick möjlighet att spela med damlaget. I Spanien spelade Rosa i högsta ligan med Collerense innan hon 2014 flyttade till Finland och Karleby för spel med KF10. Frånsett ett kortare avbrott vintern 2014/2015 för spel med Cuneo i italienska serie A har Rosa fortsatt sin fotbollskarriär i Finland. Vid återkomsten till Finland blev det spel i Kemi med Merilappi United, därefter KF 10 än en gång och även med Gamlakarleby BK. Till Åland United kom Rosa 2018 och blev, under ledning av Umeå IK FFs nye tränare Samuel Fagerholm, såväl vinnare av Finska cupen som den Finska damligan.

Så här säger Rosa Herreros själv om flytten till Umeå och Umeå IK FF:

– Jag tänker att Umeå är en bra plats för mig när jag nu väljer att flytta till Sverige. Klubben har en stolt historia och en klar målsättning att ta klivet tillbaka till OBOS Damallsvenskan och jag vill väldigt gärna hjälpa klubben att uppnå det. Eftersom jag redan kan prata litet svenska så hoppas jag att jag lätt kan passa in i laget och i staden Umeå.

Huvudtränare Samuel Fagerholm känner Rosa Herreros mycket väl och säger så här om nyförvärvet:

– Rosa är en spelare som utvecklats mycket under de senaste åren och fortsätter att göra så. Hon har en klokhet i sitt spel och gör spelare runt om henne bättre på planen. Med sin kreativitet och goda inställning kommer hon att mycket positivt bidra under kommande säsong. Hon är även en person som snabbt kommer att ta sig in i gruppen med sin härliga personlighet.

Umeå IK FF