Sarah Mellouk återvänder till Umeå IK

Sarah Mellouk, född 1998, återvänder till Umeå IK FF och ansluter den 22 juli när laget återsamlas för träning igen efter ett kort sommaruppehåll. Sarahs moderklubb är FC Rosengård där hon debuterade i Damallsvenskan som 15-åring med några matcher under säsongerna 2013 och 2014. Säsongen 2015 kom Sarah till Umeå IK FF där hon fick sitt stora genombrott. Sommaren 2016 flyttade Sarah vidare till Göteborg där hon de senaste två åren spelat för Jitex Mölndal BK i div 1. Hon står även noterad för åtta stycken F-17 landskamper samt två stycken F-19.

Robert Bergström om övergången:

Jag är glad över att Sarah väljer att spela för oss då hon har fina egenskaper som fotbollsspelare med en bra spelförståelse och ett bra passningsspel. Hon kan användas i flera olika roller på centrala mittfältet samt som inåtgående ytter då hon är skicklig mellan linjerna och bör kunna passa in bra i vårt arbetssätt.

INTERVJU MED SARAH:

Du har haft lite förfrågningar från bland annat Damallsvenska klubbar. Varför föll valet på Umeå IK FF?

Jag trivdes väldigt bra förra gången jag var har och jag har alltid längtat tillbaka till Umeå som stad och UIK som klubb och nu känner jag verkligen suget efter att få spela här igen. Umeå IK FF känns som ett bra steg för mig i min fortsatta karriär och laget har ett spelsätt som jag tror kommer passa mig väldigt bra.Jag fick också ett jättebra intryck av både klubben,spelarna och ledarna när jag var här och provtränade tidigare i sommar. Jag kände mig välkommen direkt.

Vad känner du till om laget idag?

Laget spelar en kreativ och utvecklande fotboll, där man vill lösa situationerna och behålla bollen inom laget. Jag har fått ett väldigt bra intryck av både spelare och ledare och det verkar vara ett bra gäng som vill utvecklas och spela en rolig fotboll. Tränarna är väldigt engagerade och det märks tydligt ute på planen.

Vad hoppas du kunna bidra med och vilka är dina styrkor som fotbollsspelare?

Utanför planen hoppas jag kunna bidra med mycket glädje och skratt, vilket jag tycker är viktigt. Jag skulle säga att mina styrkor som fotbollsspelare är att jag är lugn och trygg med bollen, har en bra spelförståelse och en god teknik. Jag hoppas kunna bidra med ett bra passningsspel och förstärka laget både i träning och i match.

Vilka förväntningar har du på höstsäsongen?

Jag förväntar mig att utvecklas ännu mer som fotbollsspelare och att vara med och bidra till att vi vinner matcher.

Vad är ditt kortsiktiga-och långsiktiga mål med fotbollen?

Jag vill fortsätta att utveckla mitt fotbollsspel och spela i OBOS Damallsvenskan framöver. På längre sikt är målet att spela i A-landslaget och att bli utlandsproffs.

 

%d bloggare gillar detta: