Sarah Mellouk stannar i Umeå IK FF

Nu är det klart att Sarah Mellouk, 21 år, stannar i Umeå IK FF de kommande två säsongerna. Efter 3 år i Göteborg valde Sarah i somras att återvända till UIK. Hennes kortsiktiga mål var då att utveckla sitt fotbollsspel och få spela i OBOS Damallsvenskan igen.

I UIK-tröjan har nu dessa mål uppfyllts för den talangfulla mittfältaren. Umeå IK FF tar steget upp från Elitettan till OBOS Damallsvenskan och Sarahs spelförståelse och prestation under hösten har övertygat U23-landslagets förbundskapten Ulf Kristiansson så till den grad att hon nu är uttagen till truppen som möter Rysslands A-landslag den 7 och 11 november.

Sarah har i och med detta valt att förlänga med UIK och fortsatt spel i föreningen men har även kvar mer långsiktiga mål att jobba för.

Sarah Mellouk:

– Jag vill utvecklas ytterligare som spelare vilket jag verkligen känner att jag får goda förutsättningar för här i Umeå IK. Redan tidigt i höstas visste jag att vi har ett jättebra lag som jag trivs i och vill fortsätta vara en del av. Jag kommer alltid att göra mitt bästa för laget och sikta vidare mot nya mål. Min förhoppning på sikt är att nå A-landslaget och kanske även en möjlighet att bli utlandsproffs.

Robert Bergström, huvudtränare:

– Sarah har redan imponerat på mig under hösten och kommer bara att bli bättre med en försäsong i ryggen. Hon är en spännande spelare som också belönats med en plats i U-23 landslaget.

Torbjörn Halvardsson, Styrelseordförande:

-Umeå IK FF är otroligt glada över att Sarah Mellouk väljer att stanna i föreningen och gratulerar samtidigt Sarah till den välförtjänta landslagsplatsen!

Mer om Sarah Mellouk: Sarahs moderklubb är FC Rosengård där hon debuterade i Damallsvenskan som 15-åring med några matcher under säsongerna 2013 och 2014. Säsongen 2015 kom Sarah till Umeå IK FF där hon fick sitt stora genombrott. Sommaren 2016 flyttade Sarah vidare till Göteborg där hon de senaste två åren innan återkomsten till UIK spelat för Jitex Mölndal BK i div 1. Hon står även noterad för åtta stycken F-17 landskamper samt två stycken F-19.

 

Umeå IK FF