Säsongen avslutades med seger

I den sista omgången av Elitettan säsongen 2021 så var det värmländska Mallbackens IF som var på besök i Umeå. Gästerna fick en drömstart med två tidiga mål, det första på straff genom Frida Broström och det andra på en omställning och friläge där Svea Rehnberg satte bollen i nät. Då var matchen inte ens en kvart gammal. Men UIK skulle nöta på och resa sig in i matchen. Efter en halvtimme hade UIK ett par lyckominuter där 0-2 snabbt blev 1-2 och 2-2. Lisa Björk passade fram Monica Jusu Bah till det första hemmamålet. Och bara sekunder efteråt så passade Henna Honkanen fram till Monica som kunde sätta kvitteringen. En väldigt läcker liten chip över målvakten.

I den andra halvlekens 62.a minut kom ledningsmålet för UIK. Henna höll sig fram som en skytteliga-vinnare ska göra och kunde i straffområdet skjuta bollen högt upp i nät efter att bollen touchat både målvakt och ribba. 3-2 var ett faktum.

I minut 68 kom matchens sista mål. Emma Åberg Zingmark var sist på bollen i en något märklig situation när en Mallbacken-spelare försökte rensa undan bollen. I stället tog bollen på Emma och in i mål.

Starkt av UIK att vända på steken och göra fyra mål efter den chockartade starten. Vi kan konstatera att Henna Honkanen vinner skytteligan i Elitettan med sina 22 mål.

Efter matchen grattades laget av Ari Leinonen och Lennart Johansson från Umeå Kommun som också bjöd på god tårta!

EFD.s Sören Gustafsson delade ut en check på 100 000 kr som mottogs av UIK.s kanslichef Valle Anundsson.