Seger inför glad publik

Umeå IK är fortfarande obesegrat i elitettan.
Fast segern mot Sundsvall blev inte alls så enkel som många trodde på förhand.
Dessutom bjöds på en mycket oväntad segerskytt och en 500 hövdad jublande publik.

– Ska jag vara ärlig så var det menat som ett inlägg men det var skönt att se att det blev mål, sa en mycket glad segerskytt i form av Elvira Fjällström.
Elviras mål blev nämligen matchens enda och skapade stor glädje ute på planen. På läktarna också där det äntligen fanns en inlevelsefull publik.
Det var inte så att UIK:s seger var orättvis. Inte alls. Hemmalaget dominerade från start men hade svårt att få in bollen.

– Jag såg den här matchbilden framför mig innan matchen, berättade UIK-tränaren Samuel Fagerholm.

Sundsvall, som bara tagit två poäng och bara gjort ett mål så här långt i serien, spelade defensivt.

– Vi spelade inte dåligt men inte tillräckligt bra för att rulla ut och vinna klart, fortsatte Samuel Fagerholm.

Tre poäng till hemmalaget var helt enligt planerna och UIK-tränaren vill också ge laget fullt godkänt eftersom det trots allt blev tre poäng precis som planerat.
– Det blev svårare än vi trodde men vi måste samtidigt ge beröm till Sundsvall den höll ihop bra och gjorde det svårt för oss, menade segerskytten Elvira Fjällström gjorde sin andra match från start och sitt första mål för säsongen.

Både segerskytten Elvira Fjällström och tränaren Samuel Fagerholm menade att matchen var nyttig för UIK.
– Det är lärorikt för oss att möta lag som spelar som Sundsvall gjorde, sa Elvira Fjällström.

Samuel Fagerholm fyllde i med att UIK saknade tre startspelare i laget den här dagen.

– Men vi ska också spela bättre än vad vi gjorde i dag. Det är nyttigt att vi får se vad som krävs men det var också viktigt att vi tog tre poäng och det tycker jag vi gjorde välförtjänt dessutom.

Ingen skugga ska heller falla över de spelare som nu fick chansen från start. Tvärtom så gjorde nykomlingarna bra ifrån sig. Det var det där lilla extra som fattades och det berodde inte på någon enskild spelare utan på laginsatsen som sådan.

– Vi tar en match i taget men visst siktar vi på att vinna. Både i dag och i alla andra matcher, slutade en belåten Elvira Fjällström och poängterade att det faktiskt blev tre poäng i den här matchen också.

Nästa match för UIK blir länsderbyt mot Morön på bortaplan.

Text Gunnar Johnsson

Bild Michael Smolski

Umeå IK FF