Seger mot Morön

Umeå IK FF tog sin sjunde seger för säsongen när det blev 2-1 borta mot Morön BK i länsderbyt. Det var hemmalaget som tog ledningen genom ett tidigt mål av Hayley Dowd. UIK kunde dock kvittera på straff i minut 34 i första halvleken genom Fanny Hjelm. I inledningen av andra halvlek kunde sedan Lova Lundin nicka in 2-1 på hörna. Det blev också slutresultatet. Både Fanny och Lova står nu på tre mål vardera efter åtta spelade omgångar.

-Det var en svår match på förhand som blev svårare med det tidiga målet emot oss. Men vi vänder på det med mål på två fasta situationer. Det är jag glad och tacksam för och vill samtidigt skicka en eloge till Morön som gör det bra och svårt för oss. Jag tror att de kommer att lyfta i tabellen, säger Robert Bergström.

Nu laddar laget om för ny match redan på söndag då AIK kommer på besök. Matchen har avspark 13.30 på UEA.