Seger och utökad serieledning

Trots att spelet hackade lite så blev det tre programenliga poäng hemma mot IFK Norrköping.
När några toppkonkurrenter dessutom förlorade blev det utökad serieledning för Umeå IK.

– Norrköping gör bra motstånd samtidigt som vi inte riktigt kommer upp i nivå, sa UIK-tränaren Samuel Fagerholm efter 3-1-segern.

Norrköping, som kämpar för att undvika de två sista platserna och därmed nedflyttning började starkt.
Låt vara att hemmalaget UIK hade mer boll och också det mesta av spelet så stack gästerna upp i några snabba omställningar.
Chansmässigt var matchen jämn till en början. Det svängde dock över i hemmafavör efter den första kvarten.
När så Tilde Johansson gjorde 1-0 efter drygt 20 minuter blev hemmadominansen allt större.
Tilden Johanssons första mål för säsongen följde av 2-0 signerat Vilma Koivisto bara några minuter senare.

– Vi gör väl ingen riktigt bra match men gör det vi ska och vinner betryggande, konstaterade Samuel Fagerholm.

3-0 av Monica Jusu Bah i inledningen av den andra halvleken säkrade definitivt segern.

Norrköping gav dock inte upp utan fortsatte att stressa hemmaspelarna. Något som så när hade resulterat i fler än ett tröstmål som det nu blev.
Å andra sidan kunde UIK inte bara gjort ett utan ett flertal mål ytterligare sett till spel och skapade chanser.

– Seger var ändå en bra start på en tuff vecka med cupmatch på onsdag och toppmöte med Uppsala till helgen, sa Samuel Fagerholm och konstaterade samtidigt att segern tog laget ytterligare en bit närmare målet för säsongen.

Ett mål som är en placering bland de tre första i serien och därmed uppflyttning till damallsvenskan.

– Det ser bra ut men jobbet ska göras i varje match också, fortsatte Samuel Fagerholm.

Mot IFK Norrköping saknades Wilma Carlsson och Lisa Björk. Båda förkylda men troligen i spel redan till helgen igen.
Nästa match är dock redan på onsdag då UIK ställs borta mot Själevad i Svenska cupen.