Seger över AIK

Det bjöds på ett soligt väder på Umeå energi arena Sol under söndagen 1 maj. Och det blev även en strålande inledning på matchen där UIK fick hål tidigt på motståndarna AIK. En fast situation, en frispark slagen av Vilma Koivisto ledde till sist till att Emma Åberg Zingmark slog in bollen i mål redan i den andra minuten. Och efter dryga kvarten var det dags igen på en ny fast situation. På hörna slagen av Koivisto kunde Henna Honkanen snyggt och distinkt nicka in 2-0.

Tack vare denna pangstart satt UIK i förarsätet matchen igenom.

-Gud vad mycket bättre vi spelar idag om man jämför de senaste matcherna. Vi spelade upp oss lite mot Hammarby senast, men nu tycker jag att vi kommit rätt, säger ÅZ till VK efter matchen.

-Vi hade bra kontroll med bollen under långa perioder och det tror jag är det som gör att vi orkar vara det bättre laget i dag. Sedan kommer målen via fasta situationer även om det känns som vi har väldigt många öppna lägen i spelet, säger UIK-tränaren Samuel Fagerholm till VK.

Vi tackar dagens matchvärd Clockwork. Nästa match spelas även den på hemmaplan. Söndag 8 maj 13.00 gästas vi av svenska mästarna FC Rosengård. Köp din biljett redan nu på http://www.umeaik.ebiljett.nu