Sex mål framåt att bygga på

Sex mål i cupmatchen mot Sundsvall får UIK-tränaren Samuel Fagerholm att hoppas på islossning också i serien. Gärna redan på måndag i norrderbyt mot Piteå.

– Jag tycker att vi har hittat rätt rent försvarsmässigt de senaste matcherna. Förhoppningsvis lossnar det framåt också. Målen mot Sundsvall har betytt en del, säger Samuel Fagerholm.
Omgångens motståndare Piteå har gjort betydligt fler mål än UIK men tittar vi till antalet insläppta mål är skillnaden än större.
Piteå är med sina 18 baklängesmål ett av seriens bästa. UIK har släppt i näst flest mål av alla.

– Vi har ändå hittat ett bättre sätt att försvara oss på slutet, säger Samuel Fagerholm. Nu gäller det att få till det framåt också.
Något UIK-tränaren hoppas att de sex målen mot Sundsvall i cupen ska ha positiv inverka på.


– Vi fick förhoppningsvis lite mer självförtroende och tro på oss själva i vissa situationer, menar han.
Mot Sundsvall i cupen vilade UIK ett antal spelare. Antingen så att de fick börja på bänken eller att de fick vila helt.
– Jag tror att alla kan vara tillgängliga mot Piteå, fortsätter Samuel Fagerholm.
UIK lyckades också besegra Piteå i en träningsmatch inför höststarten. Något som också gett laget ökat hopp om poäng och seger också i serien.
– Alla matcher är viktiga men Piteå och en del andra lag är mer rimliga motståndare att ta poäng mot för vår del än topplagen vi mött i de senaste omgångarna, säger Samuel Fagerholm vidare.
Matchen spelas på Umeå Energi arena SOL och börjar ikväll 19.00.

Köp förköp via länken:

https://umeaik.ebiljett.nu/

GUNNAR JOHNSSON

Umeå IK FF