Snöplig förlust mot Jitex

En bra inledning och rättvist 1-0 en bit in i första halvlek. Detta efter att Olivia Wänglund tagit chansen efter ett misslyckat uppspel av Jitex målvakt. Innan dess och därefter flera bud på mål genom Thea Bäckström, Emily Amano, Villemo Dahlqvist och Alma Uvell. Bra målvaktsspel av gästernas Anna Larsson.

-Vi gör en riktigt bra första halvlek, och där borde vi gjort i alla fall ett mål till. De kommer egentligen inte till några lägen alls, säger Olivia Wänglund till Västerbottens Kuriren.

I slutet av halvleken utnyttjar Jitex en hörna som nickas i mål, eller?

-Jag är mellan bollen och honom (linjedomaren), så det är helt omöjligt för honom att se om den är inne eller inte, konstaterar Wänglund som pekar på att hellre fria än fälla:

– Ja, givetvis tycker jag det. Jag tycker att jag räddar bollen på mållinjen, och det blir det ett väldigt matchavgörande beslut.

Ett väldigt tveksamt mål och snöpligt 1-1 i halvtid.

I andra halvlek så sätter Jitex Ema Paljevic ett frisparksmål som också blir matchavgörande till 1-2. UIK saknade dock inte lägen att kvittera. Emily Amano har ett kanonläge som täcks ut till hörna efter ett av matchens finaste anfall. Stina Andersson och Alma Uvell har farliga skott från utanför straffområdet men utan att resultera. Apropå Stina Andersson så gör Stina återigen ett piggt och initiativrikt inhopp. Väldigt kul att se!

Nästa match för UIK är borta mot ex allsvenska Eskilstuna United på lördag 9/9 13.00. Matchen kan ses på expressen.

Umeå IK FF