Stark vändning av juniorerna

Toppmötet på söndagen mellan UIK och gästande AIK bjöd på det mesta. Matchen var spännande ända in i sista sparken men UIK kunde till slut stå som segrare med 3-2. Detta trots att AIK haft ledningen med både 1-0 och 2-1. Inte förrän i 82.a minuten kvitterade Monica Hagström (bilden) efter ett snyggt nickmål. Och kort därefter gjorde Monica Hagström även 3-2 efter en tilltrasslad situation efter en hörna.
AIK missade en straff i första halvlek är också värt att nämnas.

Klara Brändström slet på oerhört starkt på mitten och målvakten Clara Karlsson gjorde flera bra ingripanden och förtjänar extra beröm. UIK.s första mål knoppade Linnea Lindström in på nick via en bra slagen hörna från Jennifer Björnler.

-Vi visade en härlig inställning med tanke på att vi kom tillbaka från två underlägen. Vi är en härlig maskin som aldrig ger upp. Trots att vi hade problem med speluppbyggnaden i mitten på andra och fick ett mål bakåt lyckades vi att hitta tillbaks och trycka in två bollar, säger tränaren Andreas Bengtsson.

UIK tar i och med segern över serieledningen i Svenska spel F19 norra. Nästa helg väntar ny tuff match då det är bortamatch mot Hammarby.