Storspelande målvakt satte stopp för UIK

Släkten är värst brukar man säga och när Umeå IK gästades av Sundsvall stämde det verkligen.

Trots 25 avslut från hemmalaget mot bara tre för Sundsvall så vann gästerna med 1-0. Målet inprickat av gamla UIK:aren Ebere Orji.

– Vi var inte tillräckligt noggranna i de avgörande passningarna på den sista tredjedelen, sa en mycket besviken Stina Andersson strax efter slutsignalen.

Det hjälpte föga att Stina strax innan fått motta pris som matchen hemmalirare. Besvikelsen hos henne och de andra i laget var påtaglig.

Inte undra på det. 25 avslut, varav minst en handfull borde ha resulterat i mål. Ineffektivitet och en utmärkt spelande målvakt vid namn Cornelia Baldi Sundelius i Sundsvalls mål är förklaringarna.

– Jag vill inte kritisera spelarna. De kämpar och försöker hela tiden, sa hemmatränaren Edvin Erfanian.  Vi skapar tillräckligt för att vinna matchen men deras målvakt gör en jättematch.

Ett uttalande som kan ses som något av ett, understatement. UIK hade bommat eller Sundsvallsmålvakten hade räddat minst en handfull bra chanser när Sundsvall i sitt första riktiga anfall gjorde mål. Det efter riktigt fint spel ska sägas. Till råga på allt så var det en gammal UIK:are som gjorde det. Att Ebere Orji sedan av hänsyn till sitt gamla hemmalag inte firade målet gjorde inte mindre ont bland hemmaspelarna.

–  Vi behövde göra mål och blev lite stressade. Vi var inte riktigt där i avgörande momenten, menade Stina Andersson.

UIK behåller, förlusten till trots, andraplatsen i tabellen men är nu bara två poäng före trean Malmö FF.

UIK möter Jitex på bortaplan i nästa omgång. Ett lag som likt Sundsvall ligger långt ner i tabellen, Dags för revansch med andra ord.

Text Gunnar Johnsson

Foto Erland Sköllerhorn

Umeå IK FF