Summering av helgens UIK-matcher

A-lagets match borta mot Bromölla blev en tuff match. Både av skälet att det var spel på naturgräs men även i den bemärkelsen att det var tight resultat- och spelmässigt ända in i på mållinjen. Tyvärr för UIK.s del var det hemmalaget som drog det längsta strået efter 2-1. Ett snpöligt självmål blev avgörande sent in i matchen. UIK.s mål gjordes av Villemo Dahlqvist som därmed gjorde sitt fjärde mål i Elitettan och faktiskt toppar hela skytteligan. Nästa match för A-laget är norrlandsderbyt mot Sundsvall DFF på söndag kl 16.00 på Umeå energi arena sol. Kom o heja fram laget till en snabb revansch och nya poäng i serien. Här kan ni köpa förköp: https://umeaik.ebiljett.nu/

F19 hade premiär borta mot Eskilstuna, en match som märkligt nog spelades i Västerås. Det blev härligt nog seger med hela 5-0. Med andra ord inget snack om saken. Målskyttar: Elina Strekozova 2, Tyra Eriksén, Maja Sjöberg och Stina Andersson.

Tränare Andre Ghanbari:

– Vi har varit jättenöjda med försäsongen men var lite spända inför premiären då det ska spelas om poäng och vi inte varit helt säker på var vi står gentemot seriekonkurrenterna. Men vår prestation var stark och det ger oss ännu mer tro att vi är på väg i rätt riktning.

F19 spelar till helgen hemma mot AIK på lördag kl 16.00. Fri entré!

Även F17 hade seriepremiär och för deras del var det hemmamatch mot Luleå DFF. Gästerna tog ledningen i matchen men UIK vände på steken och vann rättvist med 4-1. Målskyttar: Rebecka Hylander, Tyra Grönlund, Inez Amcoff och Ellen Bäckström. F17 är spellediga kommande helg. Nästa seriematch är 30/4 borta mot Trångfors.

Umeå IK FF