Svenska mästarna väntar Umeå IK

Igår torsdag, gav kommunen klartecken till att planen är lagad och spelklar till helgen. Umeå IK ställs mot Piteå IF och matchen startar 14.00 på lördag.

Piteå IF är en klubb som har arbetat långsiktigt under en väldigt lång tid och i höstas nådde laget sin kulmen när man vann damallsvenskan. Det är med andra ord en stor utmaning som väntar UIK.

Robert Bergström inför matchen:
– Det ska bli väldigt givande att få spela mot Piteå IF där vi får en bra chans att bli synade och se hur vi står oss mot ett så kompetent motstånd.

De tidigare matcherna vi har spelat mot seriekollegor under försäsongen har haft samma karaktär där vi har mött väldigt låga försvar med en defensiv inriktning. Jag förväntar mig en annan matchbild imorgon, men jag vill att tjejerna är modiga i vårt anfallsspel och att vi håller oss till vårt arbetssätt och våra principer, oavsett vilka vi möter. Vi gör endast små justeringar utifrån motståndet då det är enda sättet för oss att kunna göra en bra matchanalys utifrån vårt spelsystem.

Vi har haft en väldigt bra träningsvecka där alla har tränat bra, förutom Madde (Norberg) och Elin (Abrahamsson) som varit sjuk. Elin (Åkerman) är tillbaka i spel efter sin sjukdom, men inleder på bänken.

Laget från start:

Agnes Granberg
Jasmin Nejati
Rachel Bloznalis
Sanna Kullberg
Nikolina Lundin Lundström
Elin Nilsson
Fanny Hjelm
Olivia Holm
Wilma Öhman
Emma Åberg Zingmark
Annina Wede

Avbytare:
Orji Ebere, Maya Hulinder, Frida Jonsson, Linnea Lindström, Lova Lundin, Zabibu Nduwimana, Elin Åkerman, Elin Abrahamsson

%d bloggare gillar detta: