SvFF har redovisat fördelningen av det statliga stödet till elitföreningarna

I går redovisade Svenska Fotbollsförbundet fördelningen av det andra statliga stödet som utgår till landets elitföreningar som kompensation under corona-pandemin.

-Vi är mycket tacksamma över att få ta del av det stöd som Svenska fotbollsförbundet fördelar för uteblivna matchintäkter. Vi liksom alla andra elitföreningar befinner oss i ett mycket tufft ekonomiskt läge pga pandemin så stödet är mer än välkommet. Det innebär att vi kan fortsätta vårt arbete med att utbilda unga tjejer mot sina drömmars mål säger Krister Ruth ordförande i Umeå IK FF.

-Damfotbollen kompenseras med 100% av de sökta och godkända medlen. Det visar på en stor enighet mellan såväl herrar som damer om behovet av en hållbar damfotboll i vårt land. Det här visar på att ”Vi står enade” inom fotbollen gäller också i praktiken. Jag vill passa på att tacka Elitfotboll Dams Generalsekreterare Tomas Hoszek och ordförande Annika Grälls för ett mycket bra arbete för oss damföreningar i dialogen med såväl idrottsminister Amanda Lind som RF och Svenska fotbollsförbundet, fortsätter Ruth.

-Resan tillbaka till damallsvenskan har börjat. Idag presenterade vi en av Finlands mest framgångsrika damfotbollstränare, Samuel Fagerholm, som ny huvudtränare hos oss i Umeå IK FF. Sedan hösten 2017 har Samuel Fagerholm varit huvudtränare i Åland United och under hans ledning har laget den här säsongen lyckats med bedriften att vinna såväl Finska cupen som Nationella damligan. Inom kort kommer fler spännande och positiva nyheter avslutar Krister Ruth.

För mer information:

Krister Ruth 070-663 75 63

 

 

Umeå IK FF