Tilda Sörlén får A-lags kontrakt

Tilda Sörlén född 2004 har glädjande nog fått A-lags kontrakt i Umeå IK. Tilda som spelar mittback har under två säsonger tillhört F19-laget och den senaste säsongen har hon dessutom varit lagkapten. Fantastiskt nog har dessa två säsonger slutat med dubbla guld i Svenska spel F19. Tilda med Ersmarks IK som moderklubb, kom till UIK inför säsongen 2021. Tilda gjorde under hösten landslagsdebut i F18-landslaget.

Grattis till A-lagskontrakt, Tilda, hur känns det här?

-Det känns riktigt kul att få möjlighet att spela i A-laget. Jag tror att det blir en rolig och spännande utmaning för mig. Jag tar med mig den positiva känslan vi haft i F-19 de senaste åren och önskar att nästa säsong började redan nu.

Vad betyder fotbollen för dig?

-Fotboll är och har alltid varit mitt absolut största intresse så fotbollen betyder jättemycket för mig.

Vad är dina tankar inför nästa säsong? Och vad ser du mest framemot?

-Jag är förväntansfull och otroligt laddad inför nästa säsong. Ser fram emot en säsong med bra träningar, tuffa matcher mot utmanande motstånd och att laget lyckas nå en framgångsrik placering.

Har du något långsiktigt mål med fotbollen?

-Svårt att precisera, alla vill ju vinna VM-guld men mitt långsiktiga mål är lika mycket att prestera och jobba hårt på varje träning och match så man har roligt på vägen framåt, säger Tilda Sörlén.

Det ska bli väldigt intressant och spännande att fortsätta följa Tildas utveckling som nu alltså fortsätter i A-lagsmiljö.

   

 

Umeå IK FF