Tilde Westman och Tilde Johansson flyttas upp till A-laget

Efter en stark säsong i F19-laget 2020 tar nu Tilde Westman steget upp till A-laget i Umeå IK FF. I Tilde ser föreningen en framtidsspelare som har mycket bra förutsättningar att fortsätta utvecklas som spelare och med en karaktär som kommer betyda mycket för laget.

Även Tilde Johansson tar nu steget från F19 till A-laget. Tilde fick redan i år prova litet med A-laget och fr o m nästa säsong kommer den snabba ytterbacken att fullt ut tillhöra A-truppen. Även Tilde är en mycket talangfull spelare med fina kvalitéer som vi i föreningen tror väldigt mycket på.

Samuel Fagerholm om Tilde Westman:

– Tilde är en spännande spelare med bra fysiska förmågor så tack vare det kanske övergången till seniorfotboll inte blir så svår för henne. Det känns kul att kunna ge plats för klubbens egna produkter. Tilde har alla möjligheter att på sikt slå sig in i laget och de ska bli roligt att få börja jobba med henne när träningarna drar igång.

Samuel Fagerholm om Tilde Johansson:

– Det känns bra att Tilde väljer att fortsätta sin fotbollsresa med oss, det är förstås viktigt att vi som förening kan ta tillvara på våra egna talanger. Tilde är främst tänkt som ytterback och är en stabil spelare i den positionen. Snabb, passningssäker och lugn är min bild av henne.
De ska bli intressant att se vilka steg hon kan ta under kommande säsong!

Tilde Westman:

– Det känns väldigt bra att ta steget upp till A-laget. I UIK får jag goda förutsättningar att utvecklas som fotbollsspelare och nå mina mål. Jag hoppas kunna bidra till en snabb återkomst till OBOS Damallsvenskan och känner ett stort förtroende för klubbens förutsättningar att lyckas med det. 

Tilde Johansson: 

– Det har länge varit ett mål för mig att bli uppflyttad till A-laget så nu känns det väldigt kul. Jag trivs i klubben och det är en bra miljö att utvecklas i. Jag hoppas att jag kommer kunna bidra med mina kvalitéer till laget på bästa sätt och ser mycket fram emot 2021!

Kort info:

Tilde Westman kom till UIK 2013 som trettonåring och gjorde damallsvensk debut redan som 15-åring med två inhopp säsongen 2015. Hon har en fotbollsbakgrund som knattespelare i Stöcke och anslöt sedan i 2:a klass till Umeå Södra FF. I UIK:s ungdomsakademi har Tilde gjort mycket bra ifrån sig men hade tyvärr två skadedrabbade säsonger 2017/2018 som tillfälligt stoppade hennes möjlighet till spel. Efter att ha fått känna sig helt skadefri gjorde hon en väldigt bra säsong i F19-laget 2020 och belönas nu med att få ta steget upp till A-truppen. Tilde kommer med sin löpvillighet att i första hand fightas om kantspelsplatserna. Utöver att spela fotboll jobbar Tilde på Västangårds skola som elevassistent.

Tilde Johansson, född 2002, har Betsele IF som moderklubb. Familjen flyttade till Umeå när Tilde var 10 år och då började hon spela med Umeå Södra FF. Till UIK kom Tilde inför säsongen 2018. Tildes position är i första hand som ytterback och i F19 har hon visat så fina kvalitéer att hon nu erbjuds ta steget upp till A-truppen. Till vardags går Tilde tredje året på Elitidrottsgymnasiet med inriktning Ekonomi.

Umeå IK FF