Tove Enblom återvänder till Umeå IK

Tove Enblom lämnar IFK Kalmar efter en ettårig sejour i damallsvenskan och återvänder till Umeå IK. Tove spelade 18 matcher från start och gjorde en bra säsong i ett IFK Kalmar som i övrigt hade svårt att hävda sig i den högsta ligan. Hon har spelat 48 matcher i damallsvenskan och kom till Umeå IK 2014 från Djurgårdens IF, innan hon ifjol lämnade för IFK Kalmar. Kommande säsong blir hennes femte säsong i Umeå IK.

I slutet på denna säsong skadade Tove sin hälsena, vilket innebar operation och hon kommer därmed att inleda med en rehab-period med målet att vara tillbaka vid säsongsstarten. Hon kommer också, vid sidan av sin fotbollssatsning, att vara målvaktstränare för F-19 laget.

Tove Enblom:

-Det känns både roligt och spännande att komma tillbaka. Umeå IK ligger mig varmt om hjärtat och det känns på ett sätt som att komma hem igen. Jag har följt laget under året och noterat att man har tagit fortsatta steg i sitt fina anfallsspel och därmed även utvecklat en ännu större trygghet i sitt uppbyggnadsspel. Jag hoppas att den tid och det arbete som den här gruppen har spenderat och lagt ner tillsammans kommer ge utdelning och att det kommer visa sig rent resultatmässigt kommande säsong. Jag hoppas kunna bidra med både erfarenhet och ledarskap samt en positiv energi i samband med en stark vilja att vinna till varje pris. Det känns också väldigt inspirerande att få ansvar över klubbens framtida mv-talanger. Det jag anser är viktigt i rollen som mv-tränare är att vara en person som spelarna kan bolla idéer med och att vi tillsammans kan utvecklas för att bli bättre. Jag hoppas att jag som målvakt också kan vara en förebild för dessa spelare.

Robert Bergström:

-Det känns väldigt bra att få tillbaka Tove i laget. Förutom hennes kvalitéer som målvakt är hon är en fantastisk lagspelare som gör sin omgivning bättre. Hon tävlar alltid på träning och kommer att bilda en stark och utvecklande målvaktsuppsättning med våra övriga målvakter. Hon känner också klubben utan och innan och har en erfarenhet som alla kommer att gynnas av.

%d bloggare gillar detta: