Tove Enblom klar för två nya år i UIK

Tove Enblom har utvecklats mycket under sina två år i Umeå IK FF.

Nu har den 20-åriga målvakten skrivit på för ytterligare två år i klubben.

– Jag trivs suveränt bra i Umeå och i UIK och dessutom tycker jag att vi har ett spännande lag på gång, säger Tove Enblom.

 

Hennes moderklubb är Årsta AIK, strax söder om Stockholm och via IFK Aspudden och Djurgårdens TFF fick hon sitt genombrott i Djurgårdens DFF.

Till Umeå IK FF kom Tove Enblom 2014 och sen dess har hon hela tiden tagit viktiga steg i sin utveckling som målvakt.

– Därför känns det också så bra att jag får fortsätta i UIK. Jag har hela tiden ambitionen att bli bättre och där spelar förstås också min målvaktstränare (Johan Norberg) en viktig roll i sammanhanget, konstaterar hon.

 

Ett lag för framtiden

Tove Enblom tycker att 2015 har varit ett roligt fotbollsår, trots att det gick aningen tungt för laget under vårsäsongen.

– Det har sett allt bättre ut och det har varit kul att så många av de unga spelarna fått och tagit chansen i a-laget. Det känns verkligen som vi har ett lag för framtiden och det ska bli roligt att få vara med på den resan.

Tove Enblom är en målvakt som gillar konkurrens, som jobbar hårt med den individuella utvecklingen och som hoppas att en dag få chansen i a-landslaget.

Civilt pluggar hon tekniskt basår vid Umeå universitet och i framtiden siktar hon på att bli mattelärare.

– Det är viktigt att ha något att falla tillbaka på den dag som fotbollskarriären tagit slut, resonerar Tove Enblom, målvakt i Umeå IK FF i minst två år till.

Klara för UIK säsongen 2016 är: Tove Enblom, Sarah Mellouk, Hanna Sandström, Hanna Glas, Lisa Lantz och Jenny Hjohlman.

 

Jerry Lindkvist

Umeå IK FF