Tre triumfer på fyra dagar

Umeå IK FF:s juniorsatsning skördar frukten av ett gediget arbete från både spelare och ledare.

Ta bara det senaste veckoslutet där klubben inkasserade tre segrar på fyra dagar och detta dessutom mot på papperet bra motstånd.

– Spelarna har all anledning att vara stolta över sina insatser, säger tränaren Andreas Bengtsson.

 

Själevad-Umeå IK FF 1-2

Det började i torsdags med att UIK åkte ner till Själevad med ett mycket ungt lag för att spela en tidig seriefinal i division II Norra Norrland Syd.

I en jämn och bra match kom avgörandet i den 85:e minuten och stor matchhjälte för sitt UIK blev planens yngsta spelare – Tilde Westman – som fastställde slutresultatet till 2-1.

Det första UIK-målet gjordes av Jessica Ahlm.

– Otroligt imponerande att vårt unga lag lyckades vinna seriefinalen. Det ger gott hopp inför fortsättningen, säger Andreas Bengtsson.

 

Umeå IK FF-Djurgården 8-3

Framgångarna fortsatte på fredagen då Umeå IK FF tog emot Djurgården på Gammliavallen i Svenska Spel F 19. Stockholmslaget var obesegrat så långt och därför väntade sig alla en jämn och spännande match.

Efter 20 minuter var ställningen 3-0, efter den första halvleken stod det 6-1 och till sist skrevs UIK:s segersiffror till ofattbara 8-3.

Toppar i ett mycket välspelande UIK var tremålsskyttarna Hanna Sandström och Elin Bäckström. Övriga målskyttar var Julia Hellström och Johanna Nyman.

 

Umeå IK FF-Sirius 4-2

Det är bara att konstatera faktum. Elin Bäckström är i en rasande bra form. I går följde hon upp fredagens hat trick mot Djurgården genom att göra om bravaden mot Sirius, förra årets svenska mästare,  i Svenska Spel F 19.

– Formen är bra och en anledning är kanske att jag fått chansen att träna med A-laget. Mitt mål är att en dag ta en plats med dem och att få spela i damallsvenskan, säger Elin.

För ett och ett halvt år sedan slet hon av ett korsband och sedan dess har Elin tränat oerhört hårt för att komma tillbaka i gammalt gott slag.

Under matcherna mot Djurgården och Sirius fick Elin bästa tänkbara bevis på att den hårda träningen gett resultat.

Sex mål på två matcher, dessutom mot på papperet bra motstånd, otroligt imponerande av 17-åringen som med sin härliga inställning, tuffheten, löpstyrkan och målsinnet har sina främsta företräden på fotbollsplanen.

Finns det något du behöver förbättra?

– I första hand tekniken, säger Elin Bäckström, blivande storspelare i Umeå IK FF.

Tack vare helgens två skalper leder UIK serien i Svenska Spel F 19 Norra.

– Vi har en otroligt nivå på juniorbredden och dessutom har samtliga varit med och bidragit till de senaste framgångarna, avrundar Andreas Bengtsson.

Umeå IK FF