Trippla segrar i helgen

En lyckosam helg för UIK-lagen då vi kan konstatera att samtliga bärgade tre poäng!

Elitettan

Efter kallduchen på Skytteholm förra helgen var det ett revanschsuget A-lag som besökte Bollstanäs. I startelvan för första gången sedan hennes långtidsskada fick vi glädjande nog se Monica Jusu Bah. I första halvlek var UIK det bättre laget och kunde genom just nu nämnda Monica Jusu Bah sätta ledningsmålet efter 11 min. UIK hade bud på fler mål, men i stället var det Bollstanäs som kvitterade till 1-1 i minut 31. 10 min senare slog Tilda Sörlén en lång bra boll i en omställning till Monica Jusu Bah som snyggt satte ledningsmålet till 2-1. I slutet av halvleken fick Tea Lundmark ett par gånger sträcka ut och göra några fina parader.

I andra halvlek var det mer kamp än skönspel. UIK höll dock ut och tre poäng var ett faktum!

– I stora delar av matchen är vi det bättre laget och har bra kontroll. Men i andra halvlek börjar vi successivt tappa det. De börjar slå lite längre och får lite tryck på oss, säger Edvin Erfanian, huvudtränare till VK.

F19

F19 tog bussen upp till Piteå i söndags och det blev en målrik historia. Efter en halvtimme hade publiken på LF arena redan fått se 5 mål. 4-1 till UIK efter mål två mål av Elise Johansson och varsitt av Edith Lindström och Mimmi Persson. I andra halvlek fortsatte UIK-tjejerna att trumma på framåt och det skulle till sist sluta hela 7-2. Målen i andra halvlek gjordes av Lisa Hillberg, Tyra Eriksen och Elise Johansson med sitt tredje mål för dagen. UIK toppar den norra serien, men med en match mer spelade än närmaste konkurrenterna AIK och BP.

Elise Johansson

F17

Piteå var även motståndet för UIK F17 i lördags. På ett blåsigt Nolia fick gästerna en drömstart och hade ledningen med 1-3 efter bara kvarten spelad. UIK var det dominanta laget och trots den något överraskande starten reste sig tjejerna och det var kvitterat till 3-3 innan halvtid. I andra halvlek var det stora stunder spel mot ett mål, matchen slutade till sist 7-3. Målskyttar: Emmylo Borssén 3, Emy Åberg 2, Ellen Bäckström och Tyra Grönlund. UIK leder Norra Norrland-serien med full pott.