Tufft mot topplaget

Tuva Skoog lobbade bollen just över ribban. I anfallet efter gjorde Linköping 0-1 lite slumpmässigt.
– Typiskt, men vi mötte ett mycket bra lag. Ett lag som vi verkligen fick jobba hårt mot, konstaterade Elvira Fjällström, en av många trötta hemmaspelare efter 0-3 mot serietvåan.

Gamle UIK-tränaren Andrée Jeglertz kom till Umeå med ett lag fyllt av självförtroende och med stark målform.
Linköping visade också tidigt att man ville anfalla. Bra passningsspel, hög fart och flera löpvilliga spelare med i anfallen. Mot detta ett hemmalag med skiftande självförtroende men ändå modigt nog att försöka.

– Det är svårt att inte tänka på att vi förlorat en massa matcher på slutet och att vi släppt in en hel del mål dessutom, menade Sarah Mellouk som hoppade in i den andra halvleken.
Sarah Mellouk fick ändå se sitt lag skapa en del chanser framåt. Chanser som mycket väl kunde ha resulterat i mål.

– Visst, vi skapar en del men Linköping skapar ännu fler chanser. Vi kunde ha gjort ett par mål med det kunde ha gjort fler mål än tre också, fortsatte Sarah Mellouk och medger att hennes lag kanske inte riktigt vågar anfalla fullt ut i alla lägen.


Till viss del något som tränaren Samuel Fagerholm höll med om även om han tycker att laget gör mycket som är bra också. Saker som man kan ta med sig framöver.
– Linköping har många duktiga spelare, många snabba spelare och det gör det svårt för oss även om vi definitivt skapar chanser nog för att göra mål, menade UIK-tränaren.

Elvira Fjällström var en av alla hemmaspelare som verkligen slet hårt den här matchen.
– Oj vad vi fick springa, de var både skickliga och snabba. Vi försökte verkligen men det var ett väldigt bra lag vi mötte. Ett topplag helt enkelt,sa Elvira Fjällström.


Nu väntar serieledande Rosengård på bortaplan i nästa omgång sedan Linköping igen en vecka senare.
– Det fanns en hel del som var bra i matchen också. Vi måste fortsätta att tro på det vi gör, slutar Samuel Fagerholm.

Nästa match är redan på söndag, då mot FC Rosengård på bortaplan kl 15.00.

GUNNAR JOHNSSON

Umeå IK FF