Två rutinerade spelare stannar i klubben

Två av lagets mest erfarna spelare, Emma Åberg Zingmark, 27 och Annina Wede, 25 är klar för en fortsättning i klubben. Emma Åberg Zingmark, med 81 matcher i allsvenskan och 27 ungdomslandskamper, är den enda kvarvarande spelaren från klubbens senaste SM-guld 2008.

Annina Wede har sedan starten av Elitettan 2017 spelat 41 matcher och gjort 22 mål. Wede gör sin andra sejour i Umeå IK efter att först ha representerat UIK redan 2012 när hon anslöt från Alviks IK. Däremellan har hon även representerat IK Sirius, Piteå IF och Sunnanå SK.

Emma Åberg Zingmark:

-Jag har mycket kvar att ge den här klubben och den har massor att lära mig. Jag är otroligt ödmjuk över att jag har fått fortsatt förtroende i denna inspirerande miljö. Framtiden ser ljus ut för UIK och säsongen 2019 är förhoppningsvis året då vi tar oss upp igen och då vill jag vara med och bidra.

Annina Wede:

-Jag väljer att förlänga mitt avtal med klubben eftersom jag tror att vi har goda möjligheter att knipa en allsvensk plats nästa år. Jag får också goda förutsättningar här att både satsa på fotbollen och mina studier, vilket är något jag värdesätter.

Robert Bergström:

-Emma (Åberg Zingmark) är en kulturbärare och väldigt viktig för oss både på och utanför plan. Hon har pressat sig själv väldigt hårt för att komma tillbaka från sin korsbandsskada och med en riktig försäsongsträning i ryggen så kommer hon att kunna prestera på en väldigt hög nivå för oss.

-I Annina (Wede) har vi en forwardstyp som dels är duktig i djupled och har dessutom utvecklat sitt spel felvänd, vilket gör att hon kan användas på flera sätt i vårt spel. Hon har en bra teknik och utgör ett ständigt hot för oss.

I dagsläget är 18 spelare klara för 2019

Målvakter: Agnes Granberg, Elin Ernerstedt

Mittbackar: Sanna Kullberg, Jasmin Nejati, Linnea Lindström, Maya Hulinder

Yttermittfältare: Nikolina Lundin Lundström, Elin Nilsson, Frida Jonsson

Innermittfältare: Johanna Nyman, Fanny Hjelm, Madeleine Norberg, Wilma Öhman, Emma Åberg Zingmark, Wilma Carlsson

Forwards: Elin Bäckström, Annina Wede, Lova Lundin

%d bloggare gillar detta: