Inför Uppsala

Så här långt har allt gått som planerat. Nu väntar matcher mot toppkonkurrenterna Uppsala och BP. Två segrar där och allt är klart.

– Vinner vi de två närmaste har vi minst tolv poäng ner och överlägsen målskillnad, säger UIK-tränaren Samuel Fagerholm. Då är allt klart, precis som vi planerat inför säsongen.

Uppsala spelade precis som UIK i damallsvenskan förra säsongen. Uppsala, som är helgens motståndare, ligger på tredje plats i serien nio poäng efter UIK. BP ligger på fjärde plats men med samma poäng som Uppsala. Två UIK-segrar skulle betyda ointagliga tolv poäng med fyra omgångar kvar att spela.

Samuel påpekar att varken han eller laget tar något för givet. Att det återstår många poäng att spela om och att både Uppsala och BP är mycket kapabla lag.
– Om vi börjar med Uppsala så har de en mycket hög kapacitet i laget. Många skickliga spelare, bland andra Isabella Mattsson som jag själv tränade i Åland United, säger Samuel Fagerholm.

UIK har vunnit säsongens två möten med Uppsala, 3-0 i cupen och 4-0 i serien.

– Nu möts vi i Uppsala och laget har definitivt kvaliteter för att straffa oss men jag tycker att vi är det bättre laget och går in för att vinna matchen, fortsätter Samuel Fagerholm.

UIK-tränaren påpekar att Uppsala haft lite problem med skador och även åkt på några tunga förluster på slutet. Förluster som sätter hård press på Uppsala att vinna, inte bara mot UIK utan också övriga matcher för att behålla den topp tre placering man nu har och som ger en plats i nästa års damallsvenska.

UIK har ett tufft schema just nu med flera tuffa seriematcher och dessutom en cupmatch mot Själevad i onsdags.

– Det blev lite spännande eftersom vi inte fick utdelning i början men vi gjorde vad vi skulle och vann precis som planerat. Nu är vi vidare och har därmed minst tre bra träningsmatcher till våren, skrattar Samuel Fagerholm.

Träningsmatcher som då ska förbereda laget inför damallsvenskan dit laget har som mål att avancera.
Ett mål som redan kan vara klart om en dryg vecka.
Det som krävs är två segrar med början mot Uppsala till helgen.

GUNNAR JOHNSSON

Umeå IK FF