Tyvärr inga poäng den här gången

Norrderby mot Piteå på hemmaplan och stora förhoppningar om mål och poäng.
Mål gjorde bara Piteå och därmed blev UIK både mål och poänglöst då gästerna vann med 1-0.

– Vi skulle behöva göra första målet någon gång och få självförtroende och tro på oss själva igen, säger inhopparen Tuva Skoog.
Tuva hade en av UIK:s bästa målchanser i slutdelen av matchen.
– Jag vet inte om det var målvakten som räddade eller om det tog i stolpen eller ribban, fortsätter Tuva Skoog som gjorde ett piggt inhopp när hon skapade ytterligare några halvchanser.

UIK började bra, rullade boll inom laget och skapade några riktigt bra chanser. Närmast var Lisa Björk var vänsterskott Piteås målvakt Amanda McGlynn räddade snyggt vid den ena stolpen.
Piteå skapade stundtals ett visst tryck, vann närkamper men kom sällan till avslut.
Det var egentligen bara en gång det riktigt brände till. Det var när UIK tappade boll högt upp på den egna planhalvan och Piteå ställde om snabbt. Anam Imo löpte sig fri men sköt i stolpen. På returen hann dock Josefin Johansson fram först och kunde stöta bollen i öppet mål.
Efter paus började Piteå kontrollerat och kunde hålla bollen inom laget långa stunder. Dock utan att skapa speciellt mycket. Farligast blev det efter några hörnor men Piteå hade bara två avslut på mål under hela matchen.
Det att jämföras med UIK:s sex. Alla var inte jättefarliga men Lisa Björks och Tuva Skoogs chanser har redan omnämnts.
Den absolut bästa chansen hade dock Vilma Koivisto som direkt sköt just utanför i helt fritt läge. Där borde det helt klart ha blivit kvittering.

– Vi skapar chanser men inte tillräckligt för att göra mål. Jag tycker vi gör en bra match men det hjälper inte. Vi behöver göra mål och ta poäng, suckar UIK-tränaren Samuel Fagerholm.

Sammantaget gör UIK en stabil, för att inte säga bra insats men det räcker inte. Inte till mål och poäng i alla fall.

Det kommer en ny chans på söndag, då kommer KIF Örebro på besök på Umeå Energi arena SOL. Avspark 15.00.

Förköp: https://umeaik.ebiljett.nu/

GUNNAR JOHNSSON

Umeå IK FF