11:e plats – näst sist, med degradering till division 3 till följd.

UIK slutar på en 8:e plats första året i division 1.

1994

Andra året i division 1 stannar UIK på en 3:e plats.

1995

Serieseger i division 1 Norra efter att ha slagit IK HUGE med 8-0 i sista matchen. UIK är för första gången i Damallsvenskan!

1996

UIK slutar på en 10:e plats i Damallsvenskan och är åter i division 1.

1997

Klar seger i division 1, sex poäng och 30 mål före närmaste konkurent.

1998

UIK kniper 6:e plats i Damallsvenskan.

1999

UIK slutar 2:a i Damallsvenskan och går till SM-slutspel, men förlorar sedan i semi mot Malmö FF.

2000

UIK vinner Damallsvenskan och tar klubbens första SM-guld!

2001

UIK vinner Damallsvenskan igen och kvalificerar sig till den första upplagan av UEFA Women’s Cup.

2002

UIK vinner Damallsvenskan för tredje året i rad och når även final i UEFA Women’s Cup. Där förlorar dock laget mot FFC Frankfurt.

2003

UIK slutar 2:a i Damallsvenskan, endast slagna i Djurgården/Älvsjö. Laget når sin andra raka final i UEFA Women’s Cup och där blir det seger över danska Fortuna Hjörring. UIK kan nu titulera sig Europamästare! UIK vinner även Svenska Cupen genom att besegra Malmö FF i finalen.

2004

UIK försvarar UEFA Women’s Cup-titeln genom att besegra FFC Frankfurt i två raka matcher. I Sverige blir det silver i Damallsvenskan och Svenska Cupen.

2005

UIK återtar tronen i svensk damfotboll. I den näst sista omgången omgången säkras SM-guldet. Däremot blir det förlust i finalen av Svenska Cupen, 1-3 mot Djurgården/Älvsjö.

2006

UIK jagar nya titlar. Dessutom blir det, i och med SM-guldet, spel i UEFA Women’s Cup under hösten.

2007

UIK tar sjätte SM-guldet, fjärde Svenska Cupen-guldet och spelar final i UEFA Women’s Cup. Dock blir det förlust i finalen mot Arsenal FC.

2008

Sjunde SM-guldet går till UIK. Ännu en final i UEFA Women’s Cup, och ännu en förlust. Denna gången mot FFC Frankfurt inför det dåvarande publikrekordet 27 640.

2009

UIK slutar på en andra plats endast 1 poäng efter Linköping.

2010

UIK har en tung period och släpper in mycket mål och slutar 7:a.

2011

Umeå IK Fotbollförening bildas den 28 mars som en fristående förening med Umeå IK som Alliansförening. Umeå IK FF övertar den 1 april Umeå IK:s plats i Damallsvenskan. Laget slutar trea i damallsvenskan bakom segrande LdB FC Malmö och Kopparberg/Göteborg.

2012

Umeå IK FF slutar åter på en 7:e plats efter att ha släppt in för många mål igen.

2013

Efter att ha gjort en omstart och börjat bygga nytt och ungt så börjar det betala sig och laget slutar på en 5:e plats.

2014

Vi slutar 6:a i Damallsvenskan- en liga i världsklass. Jenny Hjohlman är trea i skytteligan och därmed bästa svenska målgörare. Vi går till semifinal i Svenska Cupen.

Nio spelare i seniorlandslag och fler är på gång. F19 slutar tvåa i Svenska Spel F19 Norra, F17 vinner Div 3 Damer och spelar Div 2 nästa säsong och blir även bästa svenska lag som trea i Gothia Elit.

2015

Man slutar 8:a i Damallsvenskan efter en säsong med väldigt många korsbandsskador och en tunn trupp som fick förstärkas med juniorspelare. Juniorelitlaget spelade både Div 2 Norra Norrland Syd och slutade 2:a endast slagna av Själevads IK och vinner Svenska Spels F19 Norra serie och förlorar finalen borta mot FC Rosengård.

2016

Laget slutar på elfte och näst sista plats i Damallsvenskan och åker därmed ur högsta serien.

2017

Man spelar i år i Elitettan där man med ett väldigt ungt lag slutar på en 6:e plats, F19 laget spelade final i F19 där man tyvärr förlorade mot ett för dagen bättre Eskilstuna United DFF.

2018

Det blir bara en 10.e plats i Elitettan, efter en dålig höstform. Juniorelitlaget vinner Div 2 Norra Norrland Syd och i Svenska spel F19 norra kvalificerar sig juniorerna för sjunde året i rad till slutspel. Väl där blir det tuffa matcher mot Limhamn Bunkeflo och AIK. Två jämna matcher som slutade med förluster 2-3 och 4-5. Därmed en fjärde plats.

2019

Man går som tåget hela säsongen och står som segrare i Elitettan 2019 och tar alltså steget upp i fotbollens finrum Damallsvenskan 2020.
Juniorelitlaget vinner Div 2 Norra Norrland Syd och i Svenska spel F19 norra kvalificerar sig juniorerna för åttonde året i rad till slutspel, väl där får man se sig besegrade i semifinalen av Växjö med 0-1 som sedan vinner guldet, man slår dock Djurgården med 1-3 i matchen om Bronset och tar därmed hem bronset.
Det nystartade F17-laget som består av betydligt yngre spelare vinner sin serie och avancerar genom hela slutspelet till finalen där man fick se sig besegrade av Djurgården men med tanke på att dom är närmare 2 år yngre än övriga lag så gjorde dom en väldigt bra första säsong i den nystartade serien SM F17.

2020

A-laget åker tyvärr ur OBOS Damallsvenskan och det minsta möjliga marginal. Trots fina 23 poäng blev det uttåg ur högsta serien på sämre målskillnad. På juniorsidan blev det ett fantastiskt SM-guld för F17 efter seger i finalen borta mot IFK Göteborg i förlängning. För F19 blev det serieseger i norra serien, tyvärr är slutspelet inställt och kan kommas att spelas vid senare tillfälle, detta pga av rådande pandemin.
Serieseger noteras också i div 2 norra norrland syd.

2021

UIK vinner i överlägsen stil Elitettan efter flertalet imponerande insatser och matcher. UIK gjorde hela 81 mål på 26 matcher och var hela 16 poäng före tvåan IFK Kalmar i serien. UIK är kvalificerat till OBOS Damallsvenskan nästa säsong. F19 tar hem guldet i Svenska spel F19 efter seger över FC Rosengård i semifinalen med 2-0 och mot IF BP i finalen med 2-1. Otroligt stark säsongen av F19 som därmed tar sitt första guld! F17 vinner sin serie, men förlorar därefter i kvartsfinalen mot Sundsvall DFF.

2022

Efter en säsong i motvind blev det tyvärr degradering till Elitettan efter att UIK slutat nästsist i serien med 12 poäng. Det dröjde ända in i sista omgången innan allt avgjordes. Glädjande dock att klubbens båda juniorlag var i final. F19 vann guld för andra året i rad efter seger i finalen mot Växjö. F17 var även dem i final, där blev dock Hammarby för tuffa. SM-silver för F17!

2023

A-laget slutar på sjätte plats i Elitettan efter 37 inspelade poäng varav 20 på hemmaplan och 17 på bortaplan. F19 går för tredje året i rad till final i Svenska spel F19. Seger i semin mot BP med 2-1, men i finalen blev det förlust med 1-3 mot Hammarby. Silver till F19! F17 åker ut i SM-kvartsfinal mot Skellefteå FC efter förlust borta med 2-3.